Krievija piedraud pēc mēneša bloķēt tviteri (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Krievijas mediju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" pēc mēneša bloķēs piekļuvi sociālajam tīklam "Twitter", ja tas neizpildīs dienesta prasību dzēst aizliegtu informāciju, vēsta Krievijas aģentūra "Interfax", atsaucoties uz dienesta vadītāja vietnieku Vadimu Subotinu. 

"Roskomnadzor" pagaidām neesot novērojis, ka "Twitter" būtu spēris konkrētus soļus, lai izpildītu Krievijas prasības. Ja sociālais tīkls arī turpmāk neizrādīšot vēlmi sadarboties, piekļuve tam Krievijā tiks bloķēta. 

10.martā "Roskomnadzor" paziņoja, ka samazinās "Twitter" darbības ātrumu Krievijā. 

"Roskomnadzor" paziņoja, ka kopš 2017.gada ir nosūtījis tviterim tūkstošiem prasību "dzēst saites, kas satur aizliegtu informāciju". 

Krievijas varasiestādes pēdējos gados ir pastiprinājušas kontroli pār internetu, apgalvojot, ka tas tiek darīts, cīnoties pret ekstrēmismu, terorism un aizsargājot nepilngadīgos. 

2019.gadā Krievijā tika pieņemts likums par "suverēna interneta" izveidošanu, lai izolētu Krieviju no pasaules tīmekļa. Aktīvisti bažījas, ka tas pastiprinās valdības kontroli pār kibertelpu un mazinās vārda brīvību. 

Krievijā jau ir aizliegtas vairākas tīmekļa vietnes, kas atteikušās sadarboties ar varasiestādēm, tostarp "LinkedIn". 

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu