Līdz šim neviena ASV prezidenta administrācija nevēlējās publiski atzīt, ka Amerikas 50 gadus ilgušais karš pret narkotikām ir piedzīvojis izgāšanos, nesasniedzot nevienu no sākotnējiem mērķiem. Turpmāko četru gadu laikā reformējot ASV narkotiku aprites politiku, prezidentam Džo Baidenam ir iespēja aizsākt daudz cerīgāku kursu šajā jautājumā gan pašā Amerikā, gan visā Rietumu puslodē. 

50 gados, kopš sākās karš pret narkotikām, narkotiku karteļi reti ir vairījušies no pretošanās, ķeroties pie slepkavībām un nolaupīšanām, kā arī vardarbīgas tiesībsargājošo aģentūru izaicināšanas. Tajā pašā laikā politikas veidotāji nav kautrējušies izmantot militārus resursus un taktiku, lai apkarotu šīs noziedzīgās organizācijas, šā procesa gaitā iztērējot miljardiem dolāru, kas novirzīti narkotiku apkarošanas aģentūrām un cietumiem. 

Tomēr visiem šiem centieniem nav bijis cerētā rezultāta, jo pieprasījums pēc narkotikām ir stabils, bet piedāvājums ir spējīgs pielāgoties. Narkotiku lietošana ir saistīta ar cilvēku dzīves apstākļiem vai izvēlēm, kas nozīmē, ka pieprasījuma mazināšana ar spēku ir vēlmju domāšana. Nevienai pasaules valstij pēdējā pusgadsimta laikā nav izdevies izjaukt nelegālo narkotiku tirgu ar spēka lietošanas palīdzību.   

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X