Video: relativitātes teorija Alberta Einšteina vārdiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Tu noteikti zini, kas ir relativitātes teorija, vai vismaz kaut kur uz tāfeles esi redzējis slaveno formulu E = mc2. Tomēr nekas nelīdzinās tam, kā šo vienādojumu saviem vārdiem skaidro pats tā radītājs Alberts Einšteins. 

Šajā vēsturiskajā video slavenais fiziķis Alberts Einšteins skaidro savu radīto konceptu, kas padarīja viņu slavenu.  

Alberta Einšteina speciālā relativitātes teorija pirmo reizi tika publicēta 1905. gadā, un tai bija milzīgs iespaids uz to, kā mēs pētām visumu. Teorija iepazīstināja ar slaveno vienādojumu E = mc2, kur E ir enerģija, m ir masa un c ir gaismas ātrums. 

VIDEO: ALBERTS EINŠTEINS SKAIDRO RELATIVITĀTES TEORIJU

Vienkārši sakot, speciālā relativitātes teorija paredz, ka masa un enerģija ir viena un tā pati lieta, tikai atšķirīgās formās. Noteiktos apstākļos katru no šīm lietām var pārvērst otrā. 

Tiesa, nav jābūt fizikas teorijas ģēnijam, lai izbaudītu šo video. Viņā klausīties ir patiešām patīkami. Ja esi redzējis Einšteina fotogrāfiju, kur viņš izspūris pozē ar izbāztu mēli, tad zini, ka izklausās viņš tikpat jokaini kā izskatās. Labā nozīmē. 

Einšteins pēc savas nāves 1955. gadā aiz sevis atstāja bagātīgu mantojumu, kas joprojām ir neatņemama mūsdienu zinātnes sastāvdaļa.

Seko mums Instagram un Twitter un uzzini visu pirmais!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu