Krievijas konsulāta darbinieks Strasbūrā organizējis zagtu velosipēdu tirdzniecības "biznesu" (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: AntonSAN, Shutterstock.

Krievijas konsulāta Strasbūrā darbinieks tika turēts aizdomās par velosipēdu zādzību un tirdzniecības organizēšanu - viņš tika pieķerts, mēģinot pārdot zagtu velosipēdu pie konsulāta ēkas, ziņo Krievijas medijs “Meduza”. 

Diplomātiskās misijas darbinieks tika aizturēts pēc tam, kad viņš zagtu velosipēdu pārdeva Francijas policistiem, kas izlikās par potenciālajiem pircējiem. 

Izmeklēšanu velosipēdu zādzības lietā Strasbūras policija sāka februārī pēc tam, kad tika nozagts bijušā Strasbūras mēra Alena Fontanela elektriskais velosipēds. 

Dažas dienas vēlāk Fontanela savu velosipēdu pamanīja pārdošanā Francijas sludinājumu tīmekļa vietnē “Leboncoin”. Pārdevējs kopā ar Fontanela velosipēdu piedāvāja vēl trīs tāda paša modeļa velosipēdus. 

Bijušais mērs vērsās policijā, bet policisti sarunāja tikšanos ar pārdevēju, uzdodoties par potenciālajiem pircējiem. Pārdevējs ierosināja tikties pie Krievijas konsulāta ēkas dienesta ieejas. 

Potenciālajiem pircējiem pārdevējs uzrādīja viltotu velosipēda iegādes dokumentu, uz kura bija konsulāta zīmogs. 

Zagtā velosipēda pārdevējs bija Krievijas konsulāta autovadītājs. Tā kā viņam nebija diplomātiskās identitātes, viņš tika aizturēts. 

Pēc dažām dienām viņš tika atbrīvots, bet vēlāk, kad policija vīrieti vēlējās nopratināt vēlreiz, izrādījās, ka viņš jau 18.februāri pametis Franciju un atgriezies Krievijā. 

Konsulātā policijai paskaidrots, ka darbinieks Krievijā atgriezies veselības problēmu dēļ. Sīkākus komentārus konsulāts nesniedza. 

Izmeklēšanas gaitā policija konstatēja, ka aizdomās turamais vietnē “Leboncoin” kopš pagājušā gada janvāra ievietojis aptuveni 300 velosipēdu pārdošanas sludinājumus. Policija lēš, ka viņa pelņa no šā nelegālā biznesa varēja sasniegt pat 100 000 eiro. 

Strasbūras policija izdevusi šī cilvēka aresta orderi. 

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu