Ārpus realitātes robežām – virtuāla garāža Lebrona Džeimsa elektriskajam džipam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Amerikāņu interjera dizainere Kellija Verstlere ļāvusi vaļu iztēlei un tuksnesī izveidojusi virtuālu garāžu, kurā varētu uzglabāt basketbolista Lebrona Džeimsa elektrisko Hummer džipu.

Verstlere garāžas dizainu izstrādājusi, pateicoties palielinātajai interesei par virtuālo dizainu un vairāku augsta līmeņa digitālo mākslas darbu augušajiem pārdošanas apjomiem, tostarp pirmajai NFT (non-fungible token) atbalstītajai mājai, kuru tikko kā pārdeva par vairāk nekā pusmiljonu dolāru.

"Es iedomājos, ka tur varētu dzīvot Lebrons DžeimssHummer EV vēstnieks," sacījusi dizainere. Viņa vēlējās tuksnesī izveidot īpaši, kā pati saka, seksīgu māju, kur Lebrona transportlīdzeklis pastāvētu arī kā skulptūra.

Dizainere tic, ka virtuālo mākslas darbu un dizainu vērtību sāk ieraudzīt un saprast arvien vairāk. Īpaši kopš pandēmijas sākuma virtuālā dizaina vērtība ir augusi un tikusi novērtēta.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Turklāt šajā gadījumā izstrādāt virtuālu interjeru bija arī videi draudzīgāks lēmums.

“CGI (computer-generated imagery) ir viens no nozīmīgākajiem dizaina rīkiem, un tas var būt ilgtspējīgs daudzos veidos,” sacījusi dizainere. “Šo virtuālo interjeru kvalitāte ir tik augsta, ka sāk zaudēt robežas starp virtuālo un reālo,” viņa piebilst.

Dizainere uzskata, ka drīzumā varēsim redzēt arvien vairāk reālās dzīves interjerus mijiedarbojamies ar virtuālajiem dizainiem.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Garāžas dizaina iedvesmu Verstlere smēlusies no tādiem pagājušā gadsimta arhitektūras stiliem kā brutālisms un modernisms, tos sajaucot un apvienojot ar zinātniskās fantastikas elementiem. Tādējādi vizuālajai videi radot retrofutūrisku atmosfēru, kas, kā saka dizainere, atbilst Kalifornijas garam.

Tāpat dizainere iedvesmojusies no ikoniskām sešdesmito un septiņdesmito gadu zinātniskās fantastikas filmām, kā, piemēram, Ridlija Skota “Svešais” (1979) un Stenlija Kubrika “2001: Kosmosa Odiseja” (1968).

Liela ietekme bijusi arī no Kalifornijas modernisma arhitektūrai, lielākoties Džona Lotnera “Palm Springs”, kā arī arhitektonisko formu ietekmējis pats Hummer EV dizains.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu