Advokāte: Navaļnijs cieš stipras sāpes; pastāv bažas par viņa dzīvību (40)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ieslodzījumā esošais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs cieš stipras sāpes, ceturtdien pēc sava klienta apmeklējuma paziņojusi viņa advokāte, piebilstot, ka politiķa līdzgaitnieki esot nobažījušies par viņa dzīvību.

"Viņš cieš no stiprām muguras sāpēm un no sāpēm labajā kājā," neatkarīgajam televīzijas kanālam “Doždj” pavēstījusi advokāte Olga Mihailova. "Visi ir nobažījušies par viņa dzīvību un veselību."

Mihailova norādīja, ka cietuma ārsti Navaļnijam veikuši magnētisko rezonansi, tomēr diagnozi pagaidām nav uzstādījuši. 

Navaļnijs atrodas labošanas darbu kolonijā Vladimiras apgabala Pokrovā.

Par Navaļnija veselības pasliktināšanos viņa advokāti paziņoja trešdien. Advokāti arī uzsvēra, ka cietuma administrācija viņiem neļaujot tikties ar klientu, izdomājot dažādus aizbildinājumus. 

Ar Navaļniju advokātiem beidzot tika atļauts tikties ceturtdien. 

Tikmēr Navaļnija advokāts Vadims Kobzevs ceturtdien tviterī pavēstīja, ka Porovas cietuma administrācija apzināti grauj Navaļnija veselību, nenodrošinot viņam nepieciešamo medicīnisko palīdzību. 

Kā uzsver Kobzevs, par muguras sāpēm Navaļnijs sūdzējies četras nedēļas, bet medicīniskā palīdzība viņam cietumā demonstratīvi neesot sniegta. Viņš saņēmis vien dažas pretsāpju medikamenta tabletes.

Ar advokātu starpniecību Navaļnijs izplatījis divus paziņojumus, kas publicēti viņa tīmekļa vietnē, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Viņš pieprasa, lai viņu kolonijā izmeklē viņa paša uzaicināts ārsts un lai viņam tiktu nodrošināti nepieciešamie medikamenti. 

Otrajā paziņojumā Navaļnijs norāda, ka viņš kolonijā ir uzskaitē kā ieslodzītais ar noslieci uz bēgšanu. Tas nozīmē, ka kolonijas apsargi viņu naktī modina katru stundu jeb astoņas stundas naktī. 

Navaļnijs uzsver, ka ieslodzītajiem ir tiesības uz nepārtrauktu astoņu stundu miegu, tāpēc viņš pieprasa pārtraukt šo nelikumīgo spīdzināšanu. 

Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".    

Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.    

Apelācijas lietā tiesa viņam februārī samazināja cietumsodu par pusotru mēnesi, ieskaitot mājas arestā pavadīto laiku. Ieskaitot visu mājas aresta laiku, Navaļnijam kolonijā būs jāpavada divi gadi un seši mēneši, cietumsoda termiņš beigsies 2023.gada vasarā. 

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu