Atvieglos mazdārziņu iznomāšanu Rīgas iedzīvotājiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien atbalstīja grozījumus noteikumos, kas paredz optimizēt mazdārziņu teritorijas iznomāšanas procesu un atvieglot turpmāko noslēgto zemes nomas līgumu administrēšanu, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Plānots papildināt līdzšinējo zemes nomas līgumu slēgšanas kārtību, paredzot nomas līgumu termiņa pagarināšanas iespēju, kā arī precizējot nomas maksas noteikšanas kārtību.

"Mazdārziņi ir būtiska dzīves sastāvdaļa lielai daļai rīdzinieku, tāpēc ir apsveicami, ka turpmāk šos jautājumus varēs nokārtot bez liekas birokrātijas,"

uzsver komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone (JV).

Ar grozījumiem domes lēmumā plānots papildināt zemes nomas līgumu nosacījumus ar izdevumu atlīdzināšanas kārtību par atkritumu apsaimniekošanu un zemesgabala atbrīvošanu, zemes nomas līgumam beidzoties.

Grozījumi arī paredz tiesības jaunai Rīgas domes pilnvarotajai personai ģimenes dārziņu teritoriju iznomāšanā iestāties noslēgtajos nomas līgumos līdzšinējā iznomātāja vietā bez atsevišķas vienošanās noslēgšanas.

Īpašuma departaments tiks pilnvarots izskatīt jautājumu un dot piekrišanu tādu zemesgabalu nomas līgumu slēgšanai mazdārziņu uzturēšanai, ja tie atrodas ārpus teritorijas, kas Rīgas teritorijas plānojumā 2006.-2018.gadam noteikta kā ģimenes dārziņu teritorija, vai, ja šie zemesgabali ir iekļauti līdzvērtīgās zemes kompensācijas fondā, bet Rīgas pilsētas zemes komisijas atzinums par to nodošanu īpašumā bijušajam zemes īpašniekam vai viņa mantiniekam nav pieņemts.

Grozījumi lēmumā "Par Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo, piekrītošo, pašvaldības rīcībā esošo un pašvaldības valdījumā esošo rezerves zemes fondā ieskaitīto neapbūvēto zemesgabalu ģimenes dārziņu teritorijās nodošanu Rīgas pilsētas pašvaldības izpilddirekciju faktiskajā valdījumā un zemes nomas līgumu slēgšanas kārtību" vēl būs jāskata domes sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu