Advokāts: Kriminālsodi par policistu apsaukāšanu ir iespēja negodprātīgiem likumsargiem slāpēt kritiku (30)

Iļja Kozins
, Nacionālo ziņu nodaļas žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Advokātu biroja "Sorainen" partneris, zvērināts advokāts Andris Tauriņš
Advokātu biroja "Sorainen" partneris, zvērināts advokāts Andris Tauriņš Foto: Zane Bitere/LETA

Iekšlietu ministrijas (IeM) rosinātie Krimināllikuma grozījumi, papildinot to ar pantu par varas pārstāvja goda un cieņas aizskaršanu, ir iespēja negodprātīgiem likumsargiem slāpēt pret viņiem vērsto sabiedrības kritiku, raidījumā “Komforta zona” pauda zvērināts advokāts Andris Tauriņš.

Tauriņš uzskata, ka jau šobrīd pastāv pietiekami plašas iespējas, kā policistiem pasargāt savu godu un cieņu. Savukārt jaunais risinājums rada jaunus riskus.  

“Tie jaunie riski ir tādi, ka mēs šādā veidā dodam iespēju (es ļoti ceru, ka tā tas nenotiks), arī negodprātīgiem likumsargiem šādā veidā slāpēt kritiku pret sevi vai [realizēt] savas privātās antipātijas pret cilvēkiem,” pauda Tauriņš.

Tāpat raidījumā apspriesti goda un cieņas jēdzieni, kā arī potenciālā likumprojekta piemērošana praksē.

Pilnu raidījumu iespējams noskatīties šeit:  

Audio:

Jau ziņots, ka IeM ir ierosinājusi izmaiņas Krimināllikumā, kas paredzētu kriminālatbildību par varas pārstāvju goda un cieņas aizskaršanu. Piedāvātais Krimināllikuma pants par to paredz noteikt sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu