Kāpēc nepieciešama dzimumlocekļa protēze? (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Meelis Meilbaum, shutterstock, montaaž

Kāpēc nepieciešama dzimumlocekļa protēze? Vai ar protēzi atjaunos sajūtas dzimumakta laikā? Uz šiem jautājumiem otrajā raidieraksta “K punkts” epozidē atbild urologs un andrologs Andris Ābele.

Dzimumlocekļa protezēšana ir nepieciešama pēc onkoloģiskām slimībām, prostatektomijas, ķīmijterapijām, pēc sēklinieku onkoloģijas vai dažādām traumām. Andris Ābele skaidro, ka dzimumlocekļa protezēšana ir iespējama, ja nav erekcijas un medikamenti nepalīdz. Pastāv dažādi implanti, kurus var ievietot dzimumloceklī un tādā veidā panākt erekciju.

“Ja vīrietis pieredz problēmas ar erekciju, viņam pazeminās dzīves kvalitāte. Ja tas notiek vīrieša spēka gados, kas ir aptuveni 50 gadi, tad ir skaidrs, ka tas ir šoks,” norāda ārsts. “Vīrietis vairs nejūtas pilnvērtīgs, cieš attiecības ar partneri, it sevišķi, ja tās vēl nav bijušas ideālas līdz tam. Protezēšana ir veids, kā palīdzēt atjaunot seksuālo dzīvi, lai būtu iespējams veikt dzimumaktu,” uzsver Andris Ābele.

Tas, vai pēc protēzes ievietošanas dzimumloceklī atgriezīsies iepriekšējās sajūtas, ir ļoti individuāli. “Dzimumdzīve ir arī emocionāls akts, kas ir ļoti svarīgs attiecībās. Caur seksu mēs ļoti daudz ko pasakām. Ar seksu mēs varam ietekmēt emocijas, un emocijas var ietekmēt seksu,” norāda ārsts. “Ne vienmēr tā sajūta atgriežas pēc dzimumlocekļa protezēšanas, bet tas ir veids, kā tu sniedz baudu savam partnerim. Un no tā vien vari gūt prieku. Tās sajūtas varbūt nav tādas, kādas ir bez protēzes, un tomēr tas uzlabo dzīves kvalitāti,” atzīst Ābele.

Vairāk par vīrieša seksuālo un reproduktīvo veselību skaties raidieraksta “K punkts” intervijā ar urologu un andrologu Andri Ābeli Youtube, Spotify un Apple Podcasts. “K punkts” ir RSU studentu medija “Skaļāk” raidieraksts par cilvēka seksualitāti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu