Sperma – vīrieša veselības rādītājs!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Par ko liecina vīrieša sperma? Kā var kļūt par spermas donoru? Uz šiem jautājumiem otrajā raidieraksta “K punkts” epizodē atbild urologs un andrologs Andris Ābele.

Savā ikdienā ārsts Andris Ābele strādā ar auglības jautājumiem un sastop vīriešus ar labu spermas kvalitāti. “Tad viņam piedāvājam kļūt par spermas donoru. Tā ir svētība, ko vīrietis var dot citiem - iespēju kļūt par vecākiem,” norāda Ābele.

Pārsvarā tie, kuriem ir laba spermas kvalitāte, ir jauni vīrieši, kuri nāk pārbaudīt savu veselību. “Jāsaka godīgi, lai kļūtu par spermas donoru, ir jāiziet diezgan stingra atlase, līdz pat psihiatra konsultācijām. Nepieciešamas dažādas pārbaudes, tajā skaitā arī ģenētiskās,” norāda ārsts. Ja vīrietis tiek atzīts par spermas donoru, tas ir apliecinājums vīrieša labajam veselības stāvoklim. Jāpiebilst, ka kļūšana par donoru ir brīvprātīgs lēmums.

Vairāk par vīrieša seksuālo un reproduktīvo veselību skaties raidieraksta “K punkts” intervijā ar urologu un andrologu Andri Ābeli Youtube, Spotify un Apple Podcasts. “K punkts” ir RSU studentu medija “Skaļāk” raidieraksts par cilvēka seksualitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu