Priecājies par nepilnībām, integrējot wabi-sabi savā mājoklī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Wabi-sabi ir koncepts, kas raksturīgs japāņu kultūras pieticīgajai un atturīgajai estētikai un nereti ar to tiek saprasts japāņu skaistums un dzīves filozofija. Wabi-sabi nozīmē skaistumu meklēt un atrast nepilnībās un vienkāršībā, un ar pazemību pieņemt dzīvi tādu, kāda tā ir. Ne vienmēr ir viegli saprast, kā tādas koncepta idejas kā wabi-sabi integrēt savā mājoklī, tāpēc te būs pāris ieteikumi, kas palīdzēs radīt mājīgumu un mieru, kuru mēs visi alkstam.

Interjera dizaina un dekorēšanas kontekstā wabi-sabi kocepta mājokļi aptver autentiskumu un veicina miera sajūtu, izmantojot vienkāršību un patiesumu. Tā vietā, lai aizrautos ar dekoru daudzumu un katras detaļas izstrādāšanu līdz perfektumam, wabi-sabi piekritēji atrod harmoniju autentiskumā un nepilnībās. Šī pieeja, iespējams, ir iespēja patverties no haotiskās un ar tiekšanos pēc pilnības apsēstās pasaules.

Iekļauj ko paša darinātu

Foto: Unsplash

Tā kā wabi-sabi ir cieši saistīts ar autentiskumu un katra individualitātes pieņemšanu un svinēšanu, tad nekas neradīs personiskāku pieskārienu kā paša darināts dekors vai smalki izmeklēts amatnieka darinājums, kas simbolizē personīgo stila izjūtu. Tas var būt jebkas sākot ar gleznu vai fotogrāfiju līdz keramikas izstrādājumiem, kas izpildīs vienu no svarīgākajām wabi-sabi īpašībām. Kāpēc gan neizmantot nedēļas nogales brīvo laiku, lai izmēģinātu kādu jaunu DIY (dari pats) ideju?

Atbrīvojies no liekā

Foto: Unsplash

Tas, ka wabi-sabi pieeja novērtē nepilnības un trūkumus, nenozīmē, ka tajā iederas juceklis un haoss. Wabi-sabi mājas ir kārtīgas un ļoti organizētas, lai radītu mieru un labsajūtu, taču ne pārlieku uzmācīgā un pedantiskā veidā. Ja esi minimālisma estētikas piekritējs, tad esi jau pusceļā – bet tikai pusceļā! Atcerieties, ka wabi-sabi nav saistīts ar vienkāršību vienkāršības labad – tas akcentē kārtības sajūtu, lai radītu savās mājās mieru.

Ienes dabu iekštelpās

Foto: Unsplash

Pateicoties to harmoniskajai enerģijai, organiskie materiāli un dabas elementi ir galvenās wabi-sabi mājas sastāvdaļas. Lai maksimizētu dabiskumu, integrē koka mēbeles, svaigus ziedus un tik daudz augu, cik sirds vēlas. Ja baidies, ka tavi īkšķīši nav pietiekami “zaļi”, iegādājies dažus sukulentus, kas bez īpašas aprūpes sniegs visas dabisko augu priekšrocības.

Nost ar perfekcionismu

Foto: Unsplash

Gluži tāpat kā jau labu laiku kurpes nav obligāti jāsaskaņo ar rokas somiņu, arī interjerā visam nav vienmēr jābūt saskaņotam. Patiesību sakot, pārāk daudz koherences var krietni mazināt mājas autentisko raksturu un viesmīlīgo atmosfēru. Nebaidies jaukt dažādu stilu un laikaposmu interjera elementus vai pievienot sev tīkošus dekorus, kas, iespējams, šķiet neiederīgi. Wabi-sabi kontekstā neperfekts ir perfekts.

Atpakaļ pie pamatiem

Foto: Unsplash

Wabi-sabi paredz mājās turēt tikai tās lietas, kas ienes nostalģiju, skaistumu, lietderību vai to visu apvieno. Arī te minimālisms netiek izmantots minimālisma dēļ, bet tā mērķis ir saglabāt tikai tās lietas, kas ir būtiskas mierīgam un laimīgam garam un maksimāli palielina ikdienas dzīves prieku. Atšķirībā no kaismīga minimālista, kurš visdrīzāk atbrīvosies no vāzes, kas viņam no sirds patīk tikai tāpēc, ka tā neatbilst viņa estētikai, wabi-sabi piekopējs paturēs šo vāzi tikai tāpēc, ka tā viņus padara laimīgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu