Skip to footer
Iesūti ziņu!

Vai es nejauši atklāju slaveno IKEA gaļas bumbiņu recepti? (1)

IKEA "Food lab"

Lielākā daļa no mums zina IKEA kā vietu, kur atrast dīvānu, kafijas galdiņu vai kādu citu loriņu. Taču ir vēl kāda daļa, kas piesaista cilvēkus tikpat ļoti kā krēsls ar nosaukumu, kuru grūti izrunāt, – tas ir ēdiens. Kā radās gaļas bumbiņu fenomens un kā tiek izstrādātas jaunas receptes - lai to noskaidrotu, devos uz IKEA dzimteni.

Kad 1953. gadā Ēlmhultā (Älmhult) tika atvērts pirmais IKEA showroom, tā dibinātājs Ingvars Kamprads sagaidīja apmeklētājus ar kafiju un cepumiem – kā sirsnīgu pateicību par to, ka viņi mērojuši ceļu uz Zviedrijas mežiem. Darbinieki burtiski skraidīja pa pilsētu, izpērkot visus cepumus, ko vien spēja atrast. Dienas beigās bija izdalīti vairāk nekā 1000 cepumu.

Taču īstā IKEA ēdināšanas revolūcija sākās pagājušā gadsimta 60. gados. Kamprads novēroja, ka pusdienlaikā cilvēki sāka pamest veikalu. Ziņkāres vadīts, viņš tiem sekoja... un atrada apmeklētājus pie hotdogu stenda. Tas bija pagrieziena punkts – viņš saprata, ka veikalam nepieciešams arī savs restorāns.

Iepazīsties, pārtikas dizainers! 

Daniels Jingvesons

Cilvēks, kas vainīgs pie tā, ka mēs mēdzam iegriezties slavenajā mēbeļu veikalā ne kumožu, bet ēdiena dēļ, ir Daniels Jingvesons – IKEA globālais pārtikas dizainers. Lielisks amata nosaukums, ne?

Viņa uzdevums? Radīt produktus, kas vienlaikus ir inovatīvi, ilgtspējīgi un uzticami – un, protams, arī garšīgi.

Sarunā ar TVNET+ Daniels dalījās ar principiem, kādus ievēro, izstrādājot jaunu ēdienu, kā arī slaveno IKEA gaļas bumbiņu fenomenu.

Tās slavenās bumbiņas...

"Šogad mums ir jubileja. Gaļas bumbiņai aprit 40 gadu," atklāj Daniels. 

Raksta foto

Kā izrādās, recepti...

Komentāri (1)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu