Reģionos Lieldienās aicina doties pastaigās un apskatīt pilsētvidē izvietotos svētku dekorus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Ņemot vērā Covid-19 izplatības mazināšanai noteiktos ierobežojumus, svinot Lieldienas, Latvijas pilsētas aicina doties pastaigās un iepazīt pilsētvidē izvietotos svētku dekorus, liecina pašvaldību sniegtā informācija.

Jēkabpilī no plkst.10 līdz 15 pilsētas ielās dosies Lieldienu zaķis kopā ar Lāci,

kurš modies no ziemas miega. Meža dzīvniekiem palīdzēs Jēkabpils bērnu radītie varoņi - Sēlis un Jēce. Pašvaldība busiņu aicina gaidīt uz balkoniem un pie māju logiem.

Jelgavā ir iespējams izstaigāt trīs piedāvātos maršrutus pilsētas izziņai - Stacijas loku, Centra loku un Upju loku,

noklausīties audiogida stāstus par 24 nozīmīgākajiem objektiem Jelgavā un aplūkot Lieldienu dekorācijas pilsētvidē. Pašvaldība aicina ģimenes lokā doties pastaigā pa visu pilsētu, apskatot svētku dekorus pilsētvidē, apmeklējot fotostūrīšus, šūpojoties un paviesojoties nometnes vietā "Lediņi". Iespējas radoši darboties būs arī mājās - tam idejas piedāvā Jelgavas pilsētas bibliotēka.

Daugavpilī, Vienības laukumā, Lieldienās skanēs mūzika, bet līdz ar krēslas iestāšanos Vienības nama ēka un Vienības laukums rotāsies īpašā audiovizuālā Lieldienu noformējumā. Tāpat Vienības nama Tradīciju mājas skatlogos ir aplūkojama Vienības nama radošo kolektīvu darināto Lieldienu olu fotoizstāde "Lieldienu olu portreti".

Tukumā, Pilsētas parkā, apmeklētājiem būs iespēja aplūkot lielāko ligzdu Latvijā,

iepazīties ar dažādām Lieldienu tradīcijām, kā arī pavērot, ko Lieldienu zaķi dara mājsēdes laikā.

Dobelē no plkst.11 līdz 14 viesosies pasaku tēli.

Zaķis Bannijs un Pelīte dosies Dobeles ielās un apstāsies vairākās vietās, lai katram, kurš vēlās, būtu iespēja pasaku tēlus satikt un ar tiem nofotografēties.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus dodoties pastaigā un ņemt līdzi nokrāsotās olas.

Sigulda šodien piedāvā pastaigu pilsētvidē "Fantāzijas šūpoļu ceļš", kurā no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma caur Raiņa un Maija parkiem, kā arī caur "Siguldas devona" iekšpagalmu un Siguldas pils kvartālu būs iespēja redzēt un baudīt radošas izpausmes par šūpoļu tēmu, tomēr šūpoties šajā gadā drošības apsvērumu dēļ nebūs iespējams. Turaidas muzejrezervātā iespējams aplūkot brīvdabas izstādi "Sīki putni - diži putni", kas veltīta pavasara saulgriežiem.

Pie Kuldīgas kultūras centra kuldīdzniekus un viesus uzrunās skanoši putnu būri,

kurus apgleznojuši Toms un Otto Rušmaņi. Pie Kuldīgas kultūras centra ir tapis īpašs pacēlums, kur gavilēt un fotografēties, blakus Alekšupītei zem Amerikas liepas var piesēst uz soliņa un smelties zināšanas, kas plūdīs no tautas gudrību tiešās translācijas punkta, bet Strautu ielas skvērā klausīties putnu čalās. Savukārt Kuldīgas kultūras centra Lietišķās mākslas salona logos var apskatīt Lieldienu noskaņu izstādi. Bet Kuldīgas Restaurācijas centrs sarūpējis Lieldienu pastaigu spēli Kuldīgā.

Arī Ventspils Tūrisma informācijas centrs aicina svētku brīvdienās doties Lieldienu pastaigā "Oliņ, boliņ, Ventiņ!", izmantojot izveidoto karti, apskatīt Lieldienu svētku rotājumus un saskaitīt visas pilsētā izvietotās olas.

Savukārt Valmierā sagatavots tematisks pastaigu maršruts "Zaķim pa pēdām".

Saulkrastos iespējams doties uz pavasara sajūtu dārzu Saules laukumā, kur izvietots foto rāmis. Pilsētā izveidota arī "Garauša taka", ko var iziet, sekojot norādījumiem elektroniski publiskotajā kartē, kā arī krāsainajām oliņām, ar ko taka ir marķēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu