Pabeigta otrā dienesta pārbaude par vakcīnu pret Covid-19 iepirkumiem (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašlaik ir pabeigta otrā dienesta pārbaude par vakcīnu pret Covid-19 iepirkumiem, šorīt Latvijas Radio pastāstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Politiķis pastāstīja, ka ir iepazinies ar pārbaudes rezultātiem, taču tos viņš vēl nepubliskoja - sabiedrība ar dienesta pārbaudes rezultātiem tikšot iepazīstināti tuvāko pāris dienu laikā.

Arī par konkrētu cilvēku atbildību ministrs pašlaik runāt atteicās.

Kā ziņots, Pavļuts marta sākumā ierosināja otro dienesta pārbaudi par visiem vakcīnu pret Covid-19 iepirkumiem, veidojot vakcīnu portfeli kopš pagājušā gada rudens.

Bija iecerēts, ka pārbaude aptvers visus vakcīnu iepirkumus, kas ir saistīti ar vakcīnu portfeļa veidošanu pagājušā gada rudenī un ziemā. Pārbaudes mērķis bija "gaisināt jebkādas šaubas par to, ka ir vēl kaut kādas epizodes, piemēram, ar "Pfizer" vakcīnu otro papildu iepirkumu jau decembrī, un lai noskaidrotu, vai tur vēl ir kādas situācijas, kur būtu, piemēram, nepieciešams vērtēt disciplināratbildību kādiem lēmumu pieņēmējiem".

Kā ziņots, jau iepriekš Pavļuts bija rosinājis vienu pārbaudi saistībā ar vairākiem pirmajiem "BioNTech-Pfizer" vakcīnu pret Covid-19 iepirkumiem, kuros Latvija bija iegādājusies mazāk vakcīnu, nekā bija pieejams. Šīs pārbaudes rezultātā ministrs rosināja disciplinārlietu pret Nacionālā veselības dienesta Finanšu vadības departamenta Iepirkumu nodaļas vadītāja vietnieku Aināru Lācbergu un Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāri Dainu Mūrmani-Umbraško.

Disciplinārlietā pret Lācbergu netika konstatētas viņa prettiesiskas darbības, lemjot par "BioNTech/Pfizer" vakcīnu iepirkšanu Latvijai. Savukārt attiecībā uz Mūrmani-Umbraško Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija bija lūgusi pagarināt disciplinārlietas izskatīšanas termiņu līdz aprīlim.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu