Ķīnas zonde atsūtījusi spokainus Sarkanās planētas attēlus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Marss
Marss Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas Marsa zonde “Tianwen-1” Marsa orbītā atrodas jau gandrīz divus mēnešus, gatavojot sava pašgājēja nolaišanu uz Marsa virsmas šā gada maijā. 

Tomēr Ķīnas zonde tur vienkārši nelidinās, “rokas klēpī salikusi”. Tā nemitīgi novēro Marsa virsmu, meklējot labāko nolaišanās vietu, kā arī uzņem un nosūta mums pārsteidzošus Marsa attēlus, vēstīts vietnē "Science Alert".

16. un 18. martā zonde ar vidējas izšķirtspējas kameru uzņēma divas panorāmiskas augošā Marsa fotogrāfijas. Aiz Marsa esošā Saule fotogrāfijas padara patiesi spokainas un iespaidīgas. Fotogrāfijas uzņemšanas brīdī zonde no Sarkanās planētas atradās aptuveni 11 000 kilometru lielā attālumā. No tāda attāluma ir redzamas Marsa virsmas īpatnības, dažādās nokrāsas, kas rotā planētas virsmu, kā arī Marsa miglainā kontūra. 

Marss
Marss Foto: Reuters/ScanPix

Marss ir visbiežāk apmeklētā planēta Saules sistēmā, tomēr joprojām pastāv daudz nezināmā par to. Pašlaik Marsa orbītā atrodas astoņi aparāti, bet uz Marsa virsmas darbojas divi pašgājēji un viena nolaišanās zonde. Jauni atklājumi notiek ik mirkli. 

Uz zondes “Tianwen-1” arī atrodas pašgājējs, kuru uz Marsa plānots nogādāt maijā. Kad tas tiks izdarīts, orbītas aparāts turpinās apriņķot Marsu, veicot pats savus novērojumus, kā arī kalpojot par starpnieku pašgājēja komunikācijā ar Zemi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu