Ekoloģiskas un kvalitatīvas bērnu mājas, koka pirtis, dārza mājas un lapenes

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pavasaris ir īstais laiks, lai labiekārtotu gan dārza dobes un zālienu, gan arī ieviestu dārzā paliekošākas vērtības - dārza mājiņas kā dārza šķūnītis inventāram, bērnu māja jaunajai paaudzei, auto nojume ziemai vai plašu lapeni Līgo svinēšanai vai vienkārši vasaras ikvakara pasēdēšanām!

Dārza interjers un iekārtojums ir svarīgs elements jebkurai mājai, pagalmam vai kempingam. Tas ne tikai garantē vizuāli simpātisku un mājīgu vidi, bet spēj vienlaicīgi būt pat ļoti funkcionāls ikviena ikdienā! NeoMājas.lv jau vairākus gadus palīdz cilvēkiem piepildīt savus izsapņotos dārzus ar ekoloģiskām koka būvēm gan no piedāvājumā esošām - pirtīm, dārza mājām, bērnu mājām, lapenēm, garāžām, auto novietnēm, grila mājām -, gan pilnīgi individuālus klienta izvēlētos projektus!

Koka dārza būves var iedalīt vairākās kategorijās: 

Bērnu mājiņas jeb štābiņi

Ir svarīgi pievērst uzmanību no kādiem materiāliem  tiek izgatavotas bērnu mājiņas – cik tie kvalitatīvi, dzīvotspējīgi un piemēroti bērnu aktivitātēm. Svarīgi, lai štābiņi ir izgatavoti no ekoloģiskiem materiāliem, ideālā variantā pat ar speciālām loga rūtīm, kuras neplīst. Tāpat bērnu šūpoļu laukumiņiem ir jāparedz viegli pārskatāma vieta mīkstā zālājā ar pietiekami daudz vietas šūpoļu manevram. NeoMājas šogad sarūpējušas pat bērnu mājiņas ar diviem stāviem, telpas izmēru līdz pat 6 m2 un pielāgojamiem šūpoļu komplektiem! Bērnu mājiņa ir lieliska vieta, kur jaunākajiem ģimenes locekļiem spēlēt spēles, mācīties būt patstāvīgiem, pavadīt laiku ārā - svaigā gaisā, spēlējot spēles.

Foto: Publicitātes foto

Lapenes

Mūsdienās lapenes ieņem visdažādākās formas un platības, bet svarīgi jau sākumā saprast vai vēlaties atvērtā tipa lapeni, kas vairāk pilda nojumes funkciju vai tomēr slēgtā tipa lapeni ar stiklotām sienām, kas piemērotāka visiem laikapstākļiem – arī lietum un lielam vējam. Var izvēlēties apaļās lapenes kā dārza dizaina galveno elementu ap kuru būvēt pārējo dārza arhitektūru – apstādījumus, bruģētos celiņus vai dārza apgaismojumu. Vai arī dārza lapeni var pielāgot jau esošajam dārza iekārtojumam, izvēloties kantainās vai pat stūra lapenes, kas ideāli iekļaujas mazizmēra dārziņos neaizņemot pārāk daudz dārza platības. NeoMājas piedāvā dažādu izmēru, formu un sarežģītības pakāpes lapenes, izmēros sākot no 6m2 līdz pat 25 m2, bet formas – gan kvadrātveida, piecstūru, sešstūru, gan astoņstūru laukumi, kas ļauj katram dārza īpašniekam izvēlēties savam dārzam un vietai atbilstošāko risinājumu.

Foto: Publicitātes foto

Grila namiņi jeb ziemas lapenes

Kas attiecas uz lapenes izmantošanu ilglaicīgi - ir pat pielāgojamas lapenes ziemai jeb grila lapenes, kur slēgtā tipa lapene aprīkota ar iekšējo grila galdu, kas funkcionē gan kā gatavošanas rīks, gan kā telpas sildīšanas rīks. Tas dod iespēju grila māju izmantot kā vasarā, tā arī ziemas mēnešos.  Dārza ballītēs visnotaļ ierasta situācija – saimnieks cep gaļu dārza stūrī, kamēr viesi pie galda bauda maltīti un uztur jautrību. Kāds šai situācijā tiek apcelts! Grila mājas šo netaisnību novērš, jo visi viesi ir vienuviet, un katrs no tiem var piedalīties maltītes gatavošanā.

Grila mājas izvēlē noteikti pievērsiet uzmanību grila galdam. Parasti tiek izmantoti divu veidu materiāli – akmens vai koks. Akmens virsmas galds kalpos ilgstoši. To nesabojās ne ēdienu atstātās pēdas, ne skrāpējumi. Ļoti ērti, ka speciālo grila galdu un skursteni ir iespējams ievietot jebkurā slēgtajā lapenē – gan apaļā, gan kvadrātveida, gan stūra lapenē!

Apaļās grila mājas parasti ir ļoti ietilpīgas – pateicoties mājiņas plānojumam, 6m2 mājiņā var ērti sasēst 10 draugu plašs pulks. 9m2 grila mājas platība nodrošinās atpūtas iespējas jau 14 cilvēkiem.

NeoMājas.lv piedāvā iegādāties ne tikai grila mājas komplektu, bet arī lapenes un grila galdu atsevišķi, kas dod iespēju gan klientam pašam izlemt, gan konsultēties ar NeoMājām par piemērotāko variantu!

Foto: Publicitātes foto

Šķūnīši un noliktavas

Lai kāds arī būtu cilvēks, dzīves laikā viņš noteikti «apaug» ar mantām vai tas būtu dārza inventārs, auto riepas, velosipēdi vai citas mājas lietas. Ielūkojieties savās garāžās – plaukti pilni un dažkārt pat vieta, kas paredzēta automašīnai, tiek izmantota velosipēdu vai zāles pļāvēja glabāšanai. Risinājums saimniecības kārtības ieviešanai - vienkāršs, atbilstošas platības šķūnītis. Iegādājoties dārza mājiņu šādam nolūkam, jāizvērtē tās mērķis – darba telpa vai tomēr inventāra uzglabāšana. Ja plānota tikai inventāra uzglabāšana (dārza traktori, platie zāles pļāvēji, ķerras), tad noteikti vēlams izvēlēties mājiņu ar dubultām durvīm, lai ērti varētu ievietot platākas mantas. Vienviru durvis šādos gadījumos Jums sagādās tikai sasistas rokas, sabojātu durvju aili un bojātu inventāru. 

Foto: Publicitātes foto

Auto novietnes un nojumes

Auto nojumes komfortu un funkcionalitāti parasti novērtējam tikai rudens lapu un sniegoto ziemu laikā – pavisam vienkārši, nojume atvieglo auto tīrīšanu! Izvēloties auto nojumi, jāsaprot, cik un kādiem transportlīdzekļiem tā paredzēta, lai noteiktu pareizos platumus, ka arī lielāku auto gadījumā – pareizo augstumu. Līdzīgi kā lapenēm arī auto nojumēm ir iespēja veikt izvēli starp vaļēja tipa un slēgta tipa nojumi. Tāpat jāņem vērā, vai nojume paredzēta tikai transportlīdzeklim vai arī mantu uzglabāšanai. Nojumes var tikt apvienotas ar speciālām palīgtelpām, paplašinājumiem un dažāda veida durvīm. Sevišķi funkcionāla auto nojume sevī apvieno gan vietu automašīnai un velosipēdiem, gan nojumi, lai novietotu galdu vai grilu. NeoMājas.lv piedāvā vairāk kā 10 dažāda veida auto nojumes - gan vaļējas, gan slēgtas, gan arī opciju par vēlākas palīgtelpas pievienošanu.

Foto: Publicitātes foto

Vasaras atpūtas namiņi, kempingu mājas

Vasaras brīvdienu mājiņa mazdārziņā, lauku īpašumā vai kādā atpūtas vietā pie jūras ir lieliska opcija aizbēgt no pilsētas kņadas un uzsūkt dabas enerģiju ar komfortu! Ja plānojat iegādāties brīvdienu māju, tad būtu jānosaka, cik cilvēkiem tā būs nepieciešama. Parasti 4 cilvēku ģimenei populārākais mājiņas izmērs ir 20m2 - tas ir pilnīgi pietiekams, lai izvietotu gultas un vēl paliktu vieta pāri virtuves vai atpūtas stūrīša izvietošanai. Jāņem vērā arī mājas sienu biezums un vai nav nepieciešams papildus siltinājums, já paredzēts pavadīt ilgāku laiku ārpus vasaras sezonas šajā mājiņā!

Savukārt, izvēloties mājiņas kempingu izveidei, jāatceras, ka mājiņas ir biznesa sastāvdaļa un to pamatfunkcija ir sniegt naktsmājas uz 1 vai vairākām naktīm ģimenēm un mazām kompānijām, tāpēc pārspīlēt ar sienu biezumiem, telpu skaitu un lielumiem ne vienmēr ir pareizākais. 12 m2 liela mājiņa ir pietiekami liela, lai izmitinātu divus makšķerniekus, savukārt ģimenei pietiks 16 m2 liela mājiņa. Viesi brauc baudīt vietu – dabu, ezeru vai pludmali, bet mājiņu izmanto, kā vietu, kur pārlaist nakti komfortā. Mūsu ieteiktais aprēķins – mājiņai ir jāatmaksājas vienas līdz vēlākais pusotras sezonas laikā. Vasaras brīvdienu mājas ir pieejamas visplašākajā klāstā, un pēc izmēra tās ir sākot no 9m2 līdz 70m2 lielas, un, pasūtot speciāli, pat lielākas.

Foto: Publicitātes foto


Vairāk interesantu un noderīgu ideju kā papildināt, labiekārtot savu dārzu vai viesu namu ar dārza koka mājām un bērnu laukumiem var apskatīt mūsu mājaslapā. Dārza māju apskati, bezmaksas konsultācijas vai citu informāciju iespējams iegūt  iepriekš zvanot uz +371 29163445 vai sazinoties caur e-pastu neo@neo.lv vai sazinoties caur mājaslapas formu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu