E-veselības dēļ kavējas vakcinēto cilvēku uzskaite

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Veselības ministrijai radušās grūtības apkopot informāciju par vakcinēto cilvēku skaitu slikti strādājošās e-veselības dēļ, otrdien LTV raidījumā "Šodienas jautājums" atzina veselības ministrs Daniels Pavļuts (Attīstībai/Par!).

"Jāsaka, ka mums ir neliela aizķeršanās ar e-veselību un datu ievadi tajā par vakcināciju, līdz ar to mēs īsti precīzi līdz vakcīnai neredzam un, iespējams, vēl rīt no rīta precīzi nevarēsim pateikt šodienas rezultātus," sacīja ministrs. 

Pavļuts piebilda, ka drīzumā šie dati tiks apkopoti, un pauda cerību ka vakcinācijas rezultāti pēc Lieldienu brīvdienām būs uzlabojušies.

Kā TVNET uzzināja Vakcinācijas projekta birojā, vakcinācijas fakts tiek reģistrēts e-veselībā. Uz jautājumu, vai vakcinētāji līdz šim nav sūdzējušies par grūtībām, strādājot ar e-veselību, biroja pārstāve Agnese Strazda atbildēja, ka vakcinācijas veicēji dalās ar dažādu pieredzi, taču "kopumā tā ir neitrāla".

"Gadījumos, ka vakcinācijas faktu nevar tehnisku traucējumu dēļ ievadīt e-veselībā, to var darīt "Excel" formātā, drošā veidā nosūtot Nacionālajam veselības dienestam,",

piebilda Strazda.

Vakcinācijas procesa nodrošināšanai plānots veidot jaunu sistēmu, kas nodrošināšot iespēju vakcinācijas epizodi reģistrēt vakcinācijas veicēju sistēmā, kas automātiski datus novadīs uz e-veselību.

Kā vēsta aģentūra LETA, pretēji ierastajai kārtībai Latvijas Atvērto datu portālā otrdien jau otro dienu pēc kārtas nav publicēta jaunākā statistika par vakcīnu pret Covid-19 saņēmušajiem cilvēkiem.

Latvijas Atvērto datu portālā atrodamajā failā pēdējie dati ir par 3.aprīlī vakcinētajiem, lai gan iepriekš katras dienas rītā jau īsi pēc pusnakts tika publicēti dati par iepriekšējā diennaktī vakcinētajiem.

Līdz ar to patlaban datu kopā nav atrodami NVD apkopotie dati par 4.aprīlī un 5.aprīlī pret Covid-19 vakcinētajiem. Šādu informāciju NVD nav publicējis arī mikroblogošanas vietnē "Twitter". 

NVD aģentūrai LETA atbildēja, ka visa informācija tiks publicēta trešdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu