Saūda Arābijas princis ar privātajām lidmašīnām, luksusa auto, jahtām, sakariem augstākajās aprindās un ambiciozām biznesa idejām - tā sevi jau no pusaudža gadiem prezentēja kāds ASV dzīvojošs krāpnieks. Sākumā viņu interesēja bezmaksas atpūta luksusa viesnīcās un braucieni ar limuzīnu, bet vēlāk viņš ar neeksistējošām biznesa idejām no investoriem izvilināja miljoniem dolāru. 2017.gadā viltus princis tika aizturēts (viena no lietām, kas viņu nodeva, bija cūkgaļas ēdiena pasūtīšana), un tagad izcieš 18 gadu cietumsodu.

Daudzi no pasaulē ietekmīgākajiem investoriem viņu pazina kā karalisko augstību Halīdu bin al-Saudu, naftas lielvalsts Saūda Arābijas karaļa Salmana dēlu. It kā nebija pamata šaubīties - viņa labā strādāja britu investīciju menedžeris Karls Mardens Viljamsons ar kontaktiem sabiedrības augstākajās aprindās, bet pats princis dzīvoja patiesi karaliski un nereti sazvanījās ar Bilu Geitsu, Baraku Obamu vai Bilu Klintonu un, protams, savu ietekmīgo tēvu. 

Taču pēc aresta Ņujorkas Džona Kenedija starptautiskajā lidostā 2017.gada novembrī atklātībā nonāca viņa patiesā identitāte. "Princis Halīds" patiesībā bija Entonijs Gigneks - bārenis no Kolumbijas, kuru septiņu gadu vecumā adoptēja amerikāņu pāris. Saūda Arābijas prinča ampluā viņš pirmoreiz iemēģināja sestajā klasē. Automašīnu tirgotājs, kam viņš bija iestāstījis, ka ir Saūda Arābijas prinča dēls, pusaudzi izvizināja ar lepnu "Mercedes". 30 gadus vēlāk Gigneks, uzdodoties par Saūda Arābijas princi, apmetās Fišerailendā - ASV bagātnieku iecienītajā privātajā salā Floridā, kuras iedzīvotāju vidējie gada ienākumi ir 2,5 miljoni dolāru gadā, - un izkrāpa no investoriem astoņus miljonus dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X