Problēmas e-veselības darbībā radušās LVRTC autentifickācijas rīku kļūmes dēļ (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Šonedēļ pieredzētā e-veselības sistēmas "īslaicīgā lēndarbība" notikusi tāpēc, ka nedarbojās Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) nodrošinātie autentifikācijas rīki "eID", "eParaksts" un "eParaksts mobile", skaidroja Nacionālajā veselības dienestā (NVD

E-veselības sistēmā šonedēļ bija vērojama dīkstāve, tāpēc mediķiem dati par vakcinētajiem pret Covid-19 bija jāsūta NVD darbiniekam uz e-pastu, liecināja paziņojums dienesta mājaslapā.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide aģentūrai LETA trešdien pavēstīja, ka otrdien e-veselības vakcinācijas uzskaite nedarbojās, savukārt pārējās funkcijas strādājušas ļoti lēni. Vaicāta par situāciju vakar, ārste norādīja, ka bijis labāk, tomēr aizvien sistēma darbojās lēni.

NVD skaidro, ka otrdien no Vides un reģionālās attīstības aģentūras tika saņemta informācija par to, ka nedarbojas LVRTC nodrošinātie autentifikācijas rīki. Līdz ar to ārstniecības personām, kuras pieslēdzas e-veselības sistēmai ar kādu no šiem rīkiem, bija ierobežota piekļuve, tostarp ierobežota informācijas ievade par veikto vakcināciju pret Covid-19.

Lai gan e-veselības portālā tika izvietots paziņojums par to, ka ārstniecības personas šo informāciju var nosūtīt uz NVD e-pastu, nākamajā dienā minēto LVRTC autentifikācijas rīku lietošanā vairs nebija ierobežojumu.

NVD arī apstiprina, ka otrdien atsevišķas ārstniecības personas e-veselības sistēmā varēja novērot īslaicīgu sistēmas lēndarbību brīdī, kad sistēmā tika ievadīta informācija par veikto vakcināciju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu