Ceturtdien ugunsgrēkā Jūrmalā bojā gājuši trīs cilvēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VUGD

Vakar ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dārza māja 30m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, tika atrasti trīs bojāgājuši cilvēki. Ugunsgrēks izdevās likvidēt ap pulksten 01.00. Ugunsgrēka cēloņus noskaidros Valsts policija.

Šogad ugunsgrēkos gājuši bojā jau 47 cilvēki. VUGD pieredze liecina, ka ugunsgrēki, kuros gājuši bojā cilvēki, ir saistīti ar neuzmanīgu rīcību ar uguni vai pārgalvību. Kopumā VUGD vakar saņēma 70 izsaukumus – 43 ugunsgrēki, no kuriem viens bija meža, 18 glābšanas darbi un 9 bijuši viltus zvani.

Tāpat arī aizvadītajā diennaktī dzēsts 21 kūlas ugunsgrēks, no kuriem platības ziņā lielākais reģistrēts Jelgavā, kur sausā zāle dega 7,3 hektāru platībā. Šogad Latvijā kopumā dzēsti jau 311 kūlas ugunsgrēki.

VUGD atgādina:

Kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Glābēji vakar Rīgā no Daugavas izcēla vienu bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu