Dombrovskis: EK ierosina kompromisu tirdzniecības tarifu strīdā ar ASV (6)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rakstu līdzautors, Eiropas Komisijas izpildviceprezidents Valdis Dombrovskis piedalās monogrāfijas "Latvijas Eiropas ceļš: 15<30<100" atklāšanas pasākumā.
Rakstu līdzautors, Eiropas Komisijas izpildviceprezidents Valdis Dombrovskis piedalās monogrāfijas "Latvijas Eiropas ceļš: 15<30<100" atklāšanas pasākumā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Eiropas Komisija (EK) izteikusi gatavību rast kompromisu tirdzniecības strīdā ar Amerikas Savienotajām Valstīm, uz pusgadu apturot abu pušu noteiktos tarifus preču importam, sestdien paziņojis EK viceprezidents Valdis Dombrovskis.

"Esam ierosinājuši apturēt visus abpusēji noteiktos tarifus uz sešiem mēnešiem, lai rastu risinājumu sarunām," viņš sacījis Vācijas žurnālam "Der Spiegel". "Tas dotu atelpu industrijām un darbiniekiem abos Atlantijas okeāna krastos."

Pagājušajā mēnesī Vašingtona un Brisele jau vienojās uz četriem mēnešiem apturēt tarifu piemērošanu strīdā, kurā iejaukti aviotehnikas uzņēmumi "Boeing" un "Airbus".

16 gadus ilgušajā transatlantiskajā strīdā par valdību atbalstu šiem uzņēmumiem Vašingtona un Brisele noteica soda tarifus attiecīgi tērauda un alumīnija importam no Eiropas Savienības (ES) un viskija, džinsu un motociklu ievešanai no ASV.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu