Petraviča: Lai atgūtu tiesu izpildītāja ieturēto 500 eiro pabalstu, jārīkojas nekavējoties (2)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Labklājības ministre Ramona Petraviča.
Labklājības ministre Ramona Petraviča. Foto: Edijs Pālens/LETA

Labklājības ministrija saņemusi informāciju no iedzīvotājiem, ka viņiem izmaksāto pabalstu ieturējuši tiesu izpildītāji. 

Ministre norāda, ka, lemjot par vienreizēju 500 eiro atbalstu par katru bērnu un vienreizēju 200 eiro atbalstu senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti, tika noteikts, ka no šiem pabalstiem netiks veikta parādu piedziņa un ieturējumi, kā arī tos neņems vērā, novērtējot mājsaimniecības materiālos resursus sociālās palīdzības piešķiršanai.

Tomēr, lai atbalstu nenovirzītu parādu dzēšanai, atbalsta saņēmējam par gaidāmo maksājumu bija jāinformē tiesu izpildītājs un jānorāda konts, kurā tas tiks ieskaitīts. Tas bija jādara,

jo zvērinātam tiesu izpildītājam nav pieejama informācija par parādnieka kontā esošo naudas līdzekļu izcelsmi.

Labklājības ministre uzsver, ka atbalstu iespējams atgūt tikai tādos gadījumos, ja tiesu izpildītājs naudu vēl nav pārskaitījis tālāk parāda piedzinējam. Iedzīvotāji, kuriem izmaksātais valsts atbalsts ieturēts parādu dzēšanai, aicināti nekavējoties sazināties ar savu tiesu izpildītāju un iesniegt informāciju, kas nepieciešama, lai naudu atgūtu, uzsver labklājības ministre Ramona Petraviča.

Ja naudas līdzekļi pārskaitīti piedzinējam, atgūt pabalstu, visticamāk, vairs nav iespējams.

Saskaņā ar Tiesu izpildītāju likumu zvērinātam tiesu izpildītājam ir pienākums no parādnieka piedzītos naudas līdzekļus pārskaitīt piedzinējam desmit dienu laikā no dienas, kad tie ieskaitīti zvērināta tiesu izpildītāja depozīta kontā.

Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja Iveta Kruka sacīja, ka iedzīvotāju aktivitāte gan martā, gan aprīlī ir ļoti pieaugusi, jo uz padomes aicinājumu savlaicīgi informēt par pabalsta saņemšanu, kā arī to, kurā bankas kontā tas tiks ieskaitīts, kopumā atsaucās vairāki tūkstoši parādnieku.

Martā zvērināti tiesu izpildītāji kopumā nosūtīja 10 168 rīkojumu precizējumus kredītiestādēm palielināt saglabājamo naudas līdzekļu limitu bankas kontā, salīdzinoši februārī šādi rīkojumu precizējumi bijuši 4 734.

Viņa uzsvēra, ka informāciju tiesu izpildītāji ir gatavi saņemt gan "e-pastā", gan telefoniski.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu