Ķīnas jaunuzņēmums domā konkurēt ar Tesla

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Xpeng P5
Xpeng P5 Foto: Publicitātes foto

Ķīnas jaunuzņēmums Xpeng Motors ir papildinājis savu produktu klāstu ar trešo modeli - kompakto sedanu P5. Līdz šim Xpeng klāstu veidoja kompaktais G3 krosovers un P7 biznesa klases sedans. Līdz ar to bez automobiļiem, kam jākonkurē ar Tesla Model Y un Tesla Model S, ražotāja klāstā tagad ir arī Tesla Model 3 pretinieks. 

Ražotājs savam jaunumam slīpā jumta dēļ piešķīris apzīmējumu fastback. Elektriskais auto ir aprīkots virsbūvē paslēptiem durvju rokturiem, uzlādes ligzdām abos priekšējos spārnos un LED gaismas elementiem, kas stiepjas visā automašīnas platumā kā priekšā, tā arī aizmugurē.

P5 ir 4808 mm garš, un tā garenbāze ir 2768 mm. Tesla Model 3 ir nedaudz īsāks (4694 mm), taču tā riteņu bāze ir garāka - 2875 mm.

Xpeng P5
Xpeng P5 Foto: Publicitātes foto

Salonā ir digitāls instrumentu panelis un vertikāli novietots 15,6 collu centrālais ekrāns. Iebūvēts ledusskapis un panorāmas jumts ir pieejami kā papildaprīkojums, un priekšējos sēdekļus var pilnībā nolocīt (to sauc par gulēšanas režīmu).

Xpeng P5 ir uzlabotas autonomās braukšanas iespējas. Ar divu priekšējo attāluma mērīšanas lāzersensoru (Light Detection and Ranging jeb LiDAR) palīdzību automašīna spēj atpazīt gājējus un velosipēdistus, nemaz nerunājot par citiem transportlīdzekļiem. Pārējās sistēmas sastāvdaļas ietver 12 ultraskaņas sensorus, 5 mm radarus un 13 augstas izšķirtspējas kameras.

Xpeng P5
Xpeng P5 Foto: Publicitātes foto

Ķīnas jaunuzņēmums savu XPILOT 3.5 autonomās braukšanas sistēmu dēvē par vismodernāko starp masveidā ražotajām automašīnām, taču pagaidām sīkāku informāciju par to nesniedz. Arī jaunā modeļa tehniskos datus un elektropiedziņas sistēmas specifikācijas Xpeng paziņos tikai P5 prezentācijas laikā. Tā notiks 19. aprīlī Šanhajas auto izstādē. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu