Līdaka: LZP jau rīt jāiet "savs, patiesi zaļš ceļš" (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ingmārs Līdaka.
Ingmārs Līdaka. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Zaļajai partijai (LZP) ir jāatrod un jau rīt jāiet "savs, patiesi zaļš ceļš", jo tam tad sekotu iedzīvotāji gan pašvaldībās, gan visā Latvijā, šodien LZP kongresā sacīja LZP domes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Politiķis uzsvēra, ka partijai ir iespējas atrast šo ceļu, to īstenojot gudri un kompleksi, nevis akli sekojot konjuktūrai.

Līdaka uzsvēra, ka Zaļā partija pārbaudījumu opozīcijā ir izturējusi godam, jo tikai dažu vietējo nodaļu cilvēki ir "pārdevušies" pašlaik pie varas esošiem "maizes tēviem".

LZP domes vadītājs arī sarkastiski norādīja, ka valstī esošie "varneši" plāno "vest uz laimīgām un saulainām tālēm", taču realitātē pie varas esošie ir iekrituši pašu izliktajās populisma lamatās.

Līdaka kritizēja administratīvi teritoriālās reformas "patieso mērķi" - Zaļo un zemnieku savienības cilvēkus izspiest no vietvarām. Mērķis ir pašvaldības atdot "jaunu revolucionāru rokās", taču teikt kvēlas runas nav nav tas pats, kas strādāt, un iedzīvotāji arī redz atšķirību, uzsvēra politiķis.

Lai gan attālinātā formāta dēļ pulcēšanās notiek "kongresa izstrādājumā", reizē svarīgs lēmums šodien ir Zaļās partijas lemtspējīgas valdes ievēlēšana, norādīja Līdaka. Viņš aicināja neiegrimt par šo jautājumu pašmērķīgās diskusijās, jo LZP jau pietiekot ārējo ienaidnieku, tāpēc tos nevajagot meklēt partijas iekšienē.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu