Pakistānas premjers: Pret Muhameda apvainošanu un holokausta noliegšanu jāizturas vienādi (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Pakistānas premjerministrs Imrans Hans
Pakistānas premjerministrs Imrans Hans Foto: Reuters/ScanPix

Rietumu valdībām vajadzētu izturēties pret cilvēkiem, kas apvaino islāma pravieti Muhamedu, tāpat kā pret tiem, kas noliedz holokaustu, sestdien aicināja Pakistānas premjerministrs Imrans Hans.

Muhameda aizvainošana sāpina musulmaņus visā pasaulē, norādīja premjers.

"Mums, musulmaņiem, ir vislielākā mīlestība un cieņa pret mūsu pravieti," tviterī pauda Hans. "Mēs nespējam paciest šādu necieņu un ļaunprātību."

"Es aicinu Rietumu valdības, kas ārpus likuma pasludinājušas jebkādus negatīvus komentārus par holokaustu, izmantot šos pašus standartus, lai sodītu tos, kas tīši izplata savu naida vēsti pret musulmaņiem, apvainojot mūsu pravieti."

Holokausta noliegšana vairākās Eiropas valstīs, arī Vācijā un Francijā, ir aizliegta ar likumu, un par to draud cietumsods.

Pakistānā jau nedēļu turpinās protesti pret Franciju, ko organizē radikāla islāmistu partija "Tehreek-e-Labbaik Pakistan" (TLP), kas pieprasa Francijas vēstnieka izraidīšanu saistībā ar Francijas valdības atbalstu izdevumiem, kas publicējuši pravieša Muhameda karikatūras.

Pēc vairākām vardarbīgu protestu dienām TLP ceturtdien tika aizliegta.

Valdība aizliedza TLP tāpēc, ka tā neatbalsta partijas metodes, nevis motivāciju, norādīja premjers.

"Lai tas būtu pilnīgi skaidrs cilvēkiem pašu valstī un ārzemēs: mūsu valdība spēra soļus pret TLP atbilstoši pretteorisma likumam tad, kad viņi meta izaicinājumu valsts likumam un ķērās pie ielu vardarbības un uzbruka sabiedrībai un likumsargiem."

"Neviens nav virs likuma un konstitūcijas," uzsvēra premjers.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu