Kariņš un Ģirģens: vajadzīgs atjaunot augstāko mācību iestādi tiesībaizsardzības jomā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Sintija Zandersone/LETA, LUDOVIC MARIN / AFP / Scanpix

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) ir vienisprātis par nepieciešamību atjaunot augstāko mācību iestādi sagatavošanai darbam policijā, informēja premjera birojā.

Pirmdien premjers tikās ar iekšlietu ministru un Valsts policijas priekšnieku Armandu Ruku, kurā Ģirģens un Valsts policijas priekšnieks sniedza Kariņam informāciju par aktuālo situāciju noziedzības novēršanā.

Pēc tikšanās Kariņš atzina, ka viņš no iekšlietu ministra sagaida mērķtiecīgu rīcību iekšlietu sistēmas darba uzlabošanā. 

Ministru prezidents uzsvēra, ka sabiedrības drošība ir galvenā prioritāte, iekšlietu ministram un atbildīgajiem dienestiem jāstrādā efektīvi, lai iespējami ātri atklātu smagu un sabiedrībā plašu rezonansi izraisījušu noziegumu īstenotājus.

Premjera birojā informēja, ka Kariņš un iekšlietu ministrs bija vienisprātis, ka, lai būtiski uzlabotu Valsts policijas darbu noziegumu atklāšanā, nepieciešams atjaunot augstāko mācību iestādi tiesībaizsardzības jomā, kurā tiktu sagatavoti augsta līmeņa profesionāļi darbam policijā.

Kā ziņots, pēdējā laikā Latvijā notikušas vairāki aukstasinīgi noziegumi, tai skaitā pagājušajā nedēļā Purvciemā uz ielas automašīnā tika nošauts futbola aģents Romāns Bezzubovs. Automašīna, ar kuru, visticamāk, pārvietojās viņa slepkavas, vēlāk Mežaparkā tika atrasta sadedzināta.

Savukārt pērn rudenī privātmājā Langstiņos tika nogalināts zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks, bet viņa partneris Ingus Balandins - ievainots. Minētā slepkavība pagaidām nav atklāta.

Iekšlietu ministrija paziņojumā presei par šo tikšanos vēsta, ka sarunas laikā ministrs uzsvēris premjeram savas prioritātes - iekšlietu dienestos strādājošo zemā atalgojuma paaugstināšana, kā arī Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Valsts robežsardzes infrastruktūras, darba apstākļu un ekipējuma uzlabošana.

Tāpat Ģirģens akcentējis, ka, lai policijas darbs būtu efektīvāks, ir nepieciešams politiskais atbalsts iekšlietu dienestiem, īpaši cīņā ar korupciju, kontrabandu un kadru trūkumu iekšlietu nozarē.

Jautājums par turpmākajiem soļiem Latvijas Policijas akadēmijas atjaunošanā tiks skatīts atbilstoši Ministru kabineta Noziedzības novēršanas padomes rīcības plāna laikposmam no 2021. līdz 2026.gadam.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu