VB vēl nav saņēmis prioritāri vakcinējamo sarakstus no visām ministrijām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Talsu sporta namā ierīkots vakcinācijas punkts pret Covid-19, kur sāk vakcinēt izglītības darbiniekus.
Talsu sporta namā ierīkots vakcinācijas punkts pret Covid-19, kur sāk vakcinēt izglītības darbiniekus. Foto: Paula Čurkste/LETA

Līdz šim visas ministrijas un dienesti vēl nav iesnieguši savus sarakstus ar kritiski svarīgajiem darbiniekiem, kuriem tiks nodrošināta prioritāra vakcinācija, norādīja Vakcinācijas projekta birojā.

Līdz otrdienai sarakstus ar prioritāri vakcinējamiem bija iesniegusi Iekšlietu ministrija, Kultūras ministrija, Satiksmes ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija, atzīmēja Vakcinācijas birojā.

Tādējādi šobrīd tie saraksti, kas jau ir iesniegti, tiek ielasīti jaunajā vakcinācijas informāciju tehnoloģiju rīkā "ViVat", lai varētu nodrošināt cilvēka statusa atpazīšanu,

tomēr no pārējiem resoriem šie saraksti tiek sagaidīti pēc iespējas ātrāk, norādīja Vakcinācijas birojā.

Līdz ar to Vakcinācijas birojs līdz piektdienai gaida visus pārējos sarakstus, lai tos ievadītu "ViVat" sistēmā.

Jau ziņots, ka Latvijā tiek sākta operatīvo dienestu un valsts pārvaldes kritisko funkciju nodrošinošo darbinieku vakcinācija pret Covid-19, preses konferencē pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Turpinoties vakcinācijai, Latvijā secīgi tiek vērtas vaļā jaunas prioritārās grupas. Vakar, 20.aprīlī ar ministra rīkojumu tika atvērta jauna prioritārā grupa vakcinācijai pret Covid-19 - pārējie izglītības iestāžu darbinieki, kuri, veicot darba pienākumus, ir ciešā saskarē ar izglītojamajiem, kā arī operatīvie dienesti un valsts darbības nepārtrauktībai kritisko funkciju darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu