Vācijas parlamenta apakšnams pieņem likumu par karantīnas "avārijas bremzēm" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Vācijas parlamenta apakšnams trešdien pieņēmis likumu par stingrā karantīnas režīma "avārijas bremzēm", kas ļauj ieviest ierobežojumus apvidos, kur ir augsts inficēšanās līmenis.

Pēc sīvām debatēm Bundestāgā kancleres Angelas Merkeles plašās koalīcijas likumdevēji atbalstīja priekšlikumus.

Kancleres vietnieks Olafs Šolcs norādīja, ka ir nepieciešama skaidrība un konsekvence, uzsverot, ka zināmi pasākumi ir īstenojami federālajā, nevis tikai pavalstu līmenī.

Kreiso radikāļu partijas "Die Linke" ("Kreisie") deputāte Amira Mohameda Ali valdībai pārmeta, ka tā grib ierobežot pamattiesības, "praktiski garāmejot".

Savukārt liberālā Brīvo demokrātu partija (FDP) brīdināja, ka saistībā ar jaunajām normām vērsīsies Konstitucionālajā tiesā.

"Avārijas bremzes" var tikt iedarbinātas apgabalos, kur nedēļas laikā reģistrēto inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju trīs dienas pēc kārtas pārsniedz 100.

Pasākumu vidū ir nakts komandantstunda, vairuma veikalu slēgšana, ierobežojumi tikties tikai vienai mājsaimniecībai un vēl vienam cilvēkam, neskaitot par 14 gadiem jaunākus bērnus.

Skolām būs jāatsakās no nodarbībām klātienē, ja inficēšanās līmenis pārsniegs 165. Bēres varēs apmeklēt ne vairāk kā 30 sērotāji.

Daudzos valsts apgabalos inficēšanās līmenis jau šobrīd pārsniedz 100. Ja likumu tā pašreizējā formā apstiprinās abas parlamenta palātas, šajās valsts daļās uzreiz spēkā stāsies stingrais karantīnas režīms.

Balsošana augšpalātā gaidāma trešdienas vakarā.

Trešdien Berlīnē pie Reihstāga protestā pret likuma pieņemšanu bija pulcējušies vairāk nekā 8000 cilvēku, daļai protestētāju iesaistoties sadursmēs ar policiju, kura aizturēja aptuveni 150 cilvēkus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu