Kam tiks Edinburgas hercoga tituls un prinča Filipa atstātais mantojums?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Princis Filips.
Princis Filips. Foto: Kirsty O Connor/Pool via AP. Kolāža: TVNET

Pavadot viņsaulē princi Filipu, aktuāls top jautājums - kurš tiks pie hercoga titula un kuram paliks viņa mantojums?

Edinburgas hercogs princis Filips mira 9. aprīlī, bet izvadīšana notika 17. aprīlī Svētā Jura kapelā, Vindzorā.  

Tabloīdi lēš, ka Edinburgas hercoga atstātais mantojums sasniedzot 30 miljonus sterliņu mārciņu, tomēr versija par 10 miljonu mantojumu šķiet reālāka. Precīzs skaitlis pašreiz netiek publiski pausts. 

Karaliene Elizabete II
Karaliene Elizabete II Foto: Scanpix

Tomēr lielākā daļu šo aktīvu tiks nodoti Lielbritānijas karalienes Elizabetes II rīcībā. Tas ļauj mantojumu pārcelt no suverēna uz suverēnu bez papildu nodevām un nodokļiem. Viņas Majestāte ir atbrīvota no nodokļa maksāšanas, ko paredz īpaša monarhijas un valdības vienošanās, tāpēc viņa visu varēs nodot savam vecākajam dēlam Velsas princim Čārlzam.

Ja Filips atstātu kādu no saviem īpašumiem citai personai, nevis sievai, to varētu nodot, maksājot miljonu mantojuma nodoklī.

"Kas ir interesanti, kam viņš to dāvinās," sacīja karaliskās ģimenes biogrāfs Deivids Makklūrs. "Visefektīvākais veids ir mantojumu nodot laulātajam partnerim. Ja viņš atstātu visu savu īpašumu karalienei, par to nebūtu jāmaksā papildu nodoklis. Karaliskā ģimene mantojumu saglabā ģimenē, un tradicionāli viņi nodod to nākamajam rindā."

Princis Filips mantu uzkrājis, dienējot flotē, kā arī pildot karaliskos pienākumus. Mantojumā ir iekļauti arī nekustamie īpašumi, akciju portfelis, mākslas kolekcijas darbi u.c. vērtslietas. 

Kas mantos prinča Filipa titulu "Edinburgas hercogs"?

Princis Edvards, meita Luīze un grāfiene Sofija.
Princis Edvards, meita Luīze un grāfiene Sofija. Foto: Steve Parsons/Pool Photo via AP

Pēc prinča Filipa nāves viņa tituls "Edinburgas hercogs" pāries mantojumā viņa un karalienes jaunākajam dēlam - princim Edvardam. Šāds lēmums jau ticis apspriests 1999. gadā - pēc laulībām ar Sofiju viņiem tika piešķirti Veseksas grāfa un grāfienes tituli, taču pēc tēva nāves princis mantos Edinburgas hercoga titulu.

"Kad princis Edvards apprecējās, viņš netika padarīts par karalisko hercogu kā citi prinči, piemēram, princis Harijs un princis Endrjū," "Fox News" pastāstīja "True Royalty TV" līdzdibinātājs Niks Bulens.

"Gan karaliene, gan princis Filips vēlējās, lai pēc Filipa nāves Edvards kļūtu par Edinburgas hercogu, un es ticu, ka tas notiks."

Kā uzsver eksperts, šis tituls ir ļoti noderīgs, jo princis Edvards un Sofija ir čakli pildījuši karaļnama pienākumus. "Tā kā Harijs un Megana atkāpās no pienākumu pildīšanas, bet princim Endrjū nav atļauts uzņemties sabiedriskos pienākumus, ir nepieciešams, lai pārējie ģimenes pārstāvji būtu aktīvāki. Un es domāju, ka Edvards un Sofija tagad darīs daudz vairāk un kļūs populārāki sabiedrībā!"

Vismīļākā mantojuma daļa - prinča Filipa kariete!

Ir kāda īpaša mantojuma daļa, kas nav nedz nauda, nedz vērtspapīri. tie ir prinča Filipa tīrasiņu poniji un viņa personīgā kariete, kurā viņš apbraukājis īpašumus pēdējos dzīves gados.

Kariete tiek nodota mantojumā viņa mīļajai mazmeitai, 17 gadus vecajai lēdijai Luīzei, kas ir Filipa jaunākā dēla prinča Edvarda un grāfienes Sofijas meita.

Edinburgas hercogs ir ar aizrautību vērojis Vindzoras karalisko jāšanas sportu, kurā mazmeita ieņēma godājamas vietas. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu