"airBaltic" Rīgas lidostā būvēs jaunu kravu angāru (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" un lidosta "Rīga" parakstījušas zemes rezervēšanas līgumu, lai lidostā būvētu jaunu kravu angāru "Baltic Cargo Hub",  pavēstīja lidsabiedrībā.

Kā apgalvoja "airBaltic", tas būs lielākais kravu apstrādes centrs Baltijā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss skaidroja, ka gadiem "airBaltic Cargo" nodrošinājis nozīmīgus pasta un kravu sūtījumus uz un no Latvijas, izmantojot jau esošo angāru, taču šis angārs tiks nojaukts, lai atbrīvotu vietu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" vajadzībām.

Paredzēts, ka jaunais "Baltic Cargo Hub" ļaus uzņēmumam ik gadu apstrādāt vairāk nekā 30 000 tonnu kravu.

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa savukārt atzīmēja, ka lidmašīnu pārvadātās kravas veido ievērojamu daļu no kravu pārvadājumiem lidostā Rīga, un "airBaltic" ir lielākais šāda veida kravu pārvadātājs. Jauna kravu apstrādes centra celtniecība palīdzēs palielināt lidostā Rīga apstrādāto kravu apjomu, tādējādi sniedzot ieguvumu gan lidostai, gan "airBaltic".

"airBaltic" uzvarēja lidostas "Rīga" 2020.gada novembrī izsludinātajā konkursā par zemes iznomāšanu un multimodāla loģistikas centra celtniecību. Sākotnējie plāni paredz, ka "Baltic Cargo Hub" paredzētais izmērs būs 6000 kvadrātmetri. Patlaban plānots celtniecību sākt 2022.gada beigās un pabeigt angāru līdz 2024.gada sākumam. Projektu finansēs bankas, bet to pārvaldīs "airBaltic" meitas uzņēmums SIA "Baltijas Kravu centrs", kas veic kravu apstrādes funkcijas.

Informāciju par projekta investīcijām "airBaltic" vēl neatklāj.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu