Nākamajā pošu sadalē pa vakcinācijas punktiem iekļaus arī "Johnson & Johnson" vakcīnas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Nākamajā vakcīnu pret Covid-19 sadalē pa vakcinācijas punktiem tiks iekļautas arī "Johnson & Johnson" ražotās vakcīnas, pavēstīja Vakcinācijas projekta pārstāve Agnese Strazda.

Mērķis esot "Johnson & Johnson", kas ir vienas devas vakcīna, izmantot arī izbraukuma vakcinācijai mājās. Tās šobrīd jau ir pakāpeniski sākts lietot, bet turpmākajās nedēļās un arī vēlāk turpināsies intensīvāk, jo cilvēki var pieteikties šai iespējai arī uz priekšu.

Tāpat šo vakcīnu varētu izmantot ieslodzījumu vietās un patversmēs, kur vienas devas vakcīna nodrošinātu raitāku pilnas vakcinācijas cikla nodrošināšanu ar mazāku izbraukumu reižu skaitu, uzskata projekta koordinatori.

Jau ziņots, ka "Johnson & Johnson" ir atsācis piegādes Eiropas Savienībai, bet Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) ir nākusi klajā ar paziņojumu, kas atbalsta vakcīnas lietošanu Eiropas Savienībā.

EZA Drošuma komiteja otrdien rekomendēja ļaut izmantot "Johnson & Johnson" vakcīnas, taču prasīja vakcīnas blakusparādību sarakstam kā iespējamo blakni pievienot asins trombu veidošanos kombinācijā ar zemu trombocītu skaitu.

EZA skatījumā, ieguvumi no vakcīnas lietošanas ir lielāki par iespējamiem riskiem.

Latvija pagājušajā nedēļā bija saņēmusi pirmo "Johnson & Johnson" ražotāja vakcīnu piegādi 4800 devu apmērā, taču, saskaņā ar ražotāja aicinājumu, šīs vakcīnas izmantot nevarēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu