Advokāts: Politiķi iedrošina tumsonību sabiedrībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"COBALT Latvija" vadošais partneris Lauris Liepa.
"COBALT Latvija" vadošais partneris Lauris Liepa. Foto: Zane Bitere/LETA

Advokāts Lauris Liepa otrdien raidījumā "Nedēļas fokusā", komentējot policijas sniegtos komentārus  saistībā ar Tukumā sadegušo cilvēku, uzsvēra, ka sabiedrībai jūtīgos jautājumos attiecīgajām valsts iestādēm ir jārūpējas par pārdomātu komunikāciju ar cilvēkiem.

Tāpat advokāts norādīja, ka ir ļoti bezatbildīgi no policijas puses teikt, ka nav noticis noziedzīgs nodarījums, ņemot vērā, ka cietušais piedzīvojis uzbrukumus arī pirms tam.

"Tas neveiklais formulējums brīdī, kurā cilvēki ir satraukti un kad ir skaidri redzamas kopsakarības starp vairākiem uzbrukumiem dažu dienu laikā pret upuri, kurš tagad cīnās par savu dzīvību... un policija gluži vienkārši var nokomentēt "varbūt tur nemaz nebija nozieguma", tas ir ārkārtīgi bezatbildīgi," raidījuma laikā atklāja advokāts,

Tajā pašā laikā advokāts arī piezīmē, ka nevar izslēgt arī profesora Alda Lieljukša pausto, ka tā, iespējams, bijusi policijas taktika, lai sekmētu izmeklēšanas procesu. 

"Taču tas, kādu negatīvisma vilni izraisīja šis nevērīgais komentārs, norāda uz to, ka par vārdiem ir jādomā," piebilda Liepa.

Advokāts arī atsaucās uz tiesībsarga Jura Jansona pausto, kurā Jansons norādījis, ka "pēdējos mēnešos neiecietība ir iznākusi no skapja". Liepa pauda atbalstu Jansona teiktajam, sakot, ka neiecietība faktiski tiek iedrošināta un iedrošinājums nāk no Latvijas varas pārstāvjiem.

"Ja pirms tam mēs savu neiecietību maskējām un slēpām, tad šobrīd ir diezgan populāri zākāt un marginalizēt minoritātes," uzsvēra Liepa, norādot, ka šādas retorikas paušana un izmantošana politiskos nolūkos ļauj "šai tumsonībai materializēties naida liesmās".

Turklāt advokāts arī atzīmēja, kas viņa izpratnē ir tumsonība: "nezināšanas vai nevēlēšanās zināt triumfs pār veselo saprātu un sava viedokļa veidošana uz šo aizspriedumu pamata".

Liepa arī atzinīgi vērtēja Satversmes tiesas (ST) darbu, paužot, ka pēdējos gadus ST ir cēlusi cilvēka cieņas nozīmi. 

"Satversmes tiesa ir nepagurstoši spriedusi par labu tādām sabiedrības grupām kā maznodrošinātie iedzīvotāji vai cilvēkiem ar kustību traucējumiem, tikai tas nav pamanīts. To pamana tikai tādos skaļos jautājumos kā viendzimuma partneru tiesības dzīvot kopā un izveidot ģimeni," izteicās Liepa.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu