UAZ automobiļus turpmāk ražos arī Etiopijā (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
UAZ Hunter
UAZ Hunter Foto: UAZ.ru

Uljanovskas automobiļu rūpnīca un Bazra Motors ir noslēgušas vienošanos, saskaņā ar kuru Etiopijā sāksies UAZ apvidus transportlīdzekļu montāža. Tāpat Austrumāfrikas valstī tiks veidots UAZ tirdzniecības un servisa tīkls, kā arī organizēta rezerves daļu piegāde.

UAZ saviem jaunajiem partneriem piegādās daļēji samontētus auto mezglu komplektus. Krievu automobiļu ražošanas uzņēmums atrodas Amharas štata Kombolčā, un tas jau ir gatavs darbam.

Papildus visām UAZ Patriot, Pickup un Profi versijām uz konveijera tiks montētas apvidus automašīnas Hunter, kā arī UAZ busiņu saimes furgoni un mikroautobusi. Nākotnē modeļu klāstu paredzēts izvērst, tajā iekļaujot Etiopijas vajadzībām atbilstošas unikālas modifikācijas.

Foto: Wikimedia Commons/AMiguelZ (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license)

Jāteic gan, ka izlaides apjoms nebūs liels. Paredzams, ka uzņēmums projektēto jaudu - 3000 produktu vienības gadā - sasniegs 2023. gada beigās. Ražošana sāksies šā gada augustā, kad uz Etiopiju tiks nogādāta pirmā 64 transportlīdzekļu komponenšu partija.

Nav daudz, taču jāņem vērā, ka Etiopija ir starp planētas trūcīgākajām valstīm. Saskaņā ar CIA World Fact Book datiem, iekšzemes kopprodukts uz vienu no 116 miljoniem tās iedzīvotāju šeit ir 2221 dolārs (2019.gadā), kas to ierindo 210.vietā pasaulē. Latvija ar 30 898 dolāriem ieņem 67.vietu pasaulē.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu