Miris Tukumā cietušais Normunds Kindzulis

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook

Mūžībā devies Tukumā cietušais Normunds Kindzulis, vēsta viņa kolēģa Rafaela Ciekura ieraksts sociālajā vietnē "Facebook".

In memoriam – Normunds Kindzulis (1991-2021) Tikai silta sirds Pacels debesīs. Tikai silta, silta sirds Aukstu...

Posted by Rafaels Ciekurs on Wednesday, 28 April 2021

Kindzulis NMPD strādājis par ārsta palīgu. Ciekurs raksta, ka kolēģis NMPD strādājis kopš 2015.gada, sācis darbu kā medicīnas asistents. Vēlāk viņš absolvējis Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta koledžu, strādājis gan par izbraukuma brigādes ārsta palīgu, gan operatīvās vadības centrā par izsaukuma pieņemšanas dispečeru.

"Normunds vienmēr bijis atsaucīgs un izpalīdzīgs, nekad darbā sevi nav saudzējis, strādāja daudz un, lai arī cik daudz būtu izsaukumu, nekad nesūkstījās par milzīgo darba slodzi," raksta Ciekurs.

Pēc viņa paustā, Kindzuļa darba spējas bija apbrīnojami milzīgas un kolēģim bijušas ļoti spēcīgas un teicamas zināšanām medicīnā.

"Krasts" izsaka visdziļāko līdzjūtību mirušā ģimenei un draugiem un kolēģiem.

Līdzjūtību "Twitter" izsaka arī Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība "Mozaīka".

Jau ziņots, ka VP ir izvirzījusi vairākas versijas par incidentu Tukumā, taču netiek izslēgta arī varbūtība, ka nemaz nav noticis noziedzīgs nodarījums, pirmdien žurnālistiem pastāstīja VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Andris Zellis.

23.aprīļa rītā tika saņemta sākotnējā informācija, ka Tukumā kādā no daudzdzīvokļu mājām izcēlās ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, likumsargi konstatēja, ka divi vīrieši ir guvuši apdegumus.

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, sākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Šobrīd kriminālprocesu izmeklēšanā pārņēmusi Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļa.

Lai kliedētu bažas saistībā ar iepriekš izskanējušo informāciju par iespējamām nepilnībām policijas reaģēšanā, kā arī atteikumu sākt kriminālprocesu par draudiem cilvēka dzīvībai vai veselībai, VP Iekšējās kontroles birojā (IKB) sākta dienesta pārbaude. Zellis pirmdien sacīja, ka pārbaudes uzdevums būs rūpīgi un objektīvi izpētīt visus apstākļus, kas saistīti ar lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu. Pirms IKB pārbaudes noslēguma un atzinuma viņš policijas iepriekšējo lēmumu nekomentēja.

Kriminālprocesā turpinās aktīva, objektīva un rūpīga izmeklēšana, kurā tiek pārbaudīta visa iespējamā informācija un versijas, kas varētu būt saistītas ar minēto notikumu. Tāpat ir noteiktas vairākas ekspertīzes.

VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks pirmdien nekomentēja, vai no kaimiņiem iepriekš saņemtas jebkādas sūdzības par cietušajiem.

Policija norāda, ka tai ir saprotama sabiedrības interese un vēlme nekavējoties uzzināt traģiskā notikuma motīvus un apstākļus. Tomēr, iekams norisinās izmeklēšana, policija atturas no pārsteidzīgu secinājumu paušanas vai apstiprināšanas.

Policija aicina sabiedrību uzticēties izmeklēšanai, kas jau no pirmās dienas notiekot ciešā prokurora uzraudzībā.

Policija vērš uzmanību, ka, reaģējot un izmeklējot noziegumus, tā nekad nav lūkojusi cilvēku pēc tā statusa, piederības vai jebkādām citām pazīmēm - sabiedrības un ikviena iedzīvotāja drošība ir policijas pamatinteresēs.

Valsts policija kategoriski neatbalsta jebkāda veida vēršanos pret cilvēku vai kādām cilvēku grupām, balstoties uz to sociālās, rasu, nacionālās, etniskās, reliģiskās vai cita veida piederības.

Jau ziņots, ka minēto dienesta pārbaudi rosināja sākt iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Dienesta pārbaude sākta, lai noskaidrotu, vai policijas amatpersonas ir atbilstoši reaģējušas uz cietušo personu rakstītajiem iesniegumiem par draudiem dzīvībai un veselībai.

 
CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu