Leonīds Volkovs paziņo par Navaļnija štābu tīkla likvidēšanu (20)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ieslodzītā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieks un Navaļnija reģionālo štābu vadītājs Leonīds Volkovs.
Ieslodzītā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieks un Navaļnija reģionālo štābu vadītājs Leonīds Volkovs. Foto: PETRAS MALUKAS / AFP

Ieslodzītā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieks un Navaļnija reģionālo štābu vadītājs Leonīds Volkovs paziņojis par štābu tīkla likvidēšanu. 

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar sākto tiesvedību, kura, visticamāk, noslēgsies ar štābu tīkla atzīšanu par ekstrēmisku organizāciju, ziņo Krievijas medijs “Meduza”. 

Kā savā “Telegram” kanālā pavēstīja Volkovs,

līdzšinējie Navaļnija štābi kļūs par neatkarīgām politiskām organizācijām, kas nodarbosies ar pētījumiem, sabiedriskām kampaņām un mītiņiem, kā arī vēlēšanu kampaņām. 

Navaļnija štābu saglabāšana līdzšinējā formā vairs nebūs iespējama, jo pēc štābu atzīšanas par ekstrēmisku organizāciju ikvienam cilvēkam, kas tajos strādā vai ar tiem sadarbojas, draudēs kriminālatbildība. 

“Diemžēl šādos apstākļos strādāt vairs nebūs iespējams. Tāpēc mēs oficiāli likvidējam Navaļnija štābu tīklu,” paziņoja Volkovs. 

Reģionālo biroju tīkls tika izveidots Navaļnija priekšvēlēšanu kampaņas laikā pirms prezidenta vēlēšanām 2018.gadā, lai gan Navaļnijam vēlēšanās tika aizliegts piedalīties.

Tīkls vēlāk atbalstīja izmeklēšanu par krāpšanos vēlēšanu procesā un popularizēja gudrās balsošanas stratēģiju.

Tikmēr Navaļnijs ceturtdien pirmo reizi kopš badastreika pārtraukšanas ar video zvana starpniecību piedalījās tiesas sēdē, kurā tika skatīta Navaļnija apelācija pret februārī pieņemto tiesas spriedumu, ar kuru viņš tika atzīts par vainīgu kāda Otrā pasaules kara veterāna "apmelošanā".

Navaļnijs tiesā sacīja, ka ir ievērojami nokrities svarā, bet tagad atkal sācis ēst.

"Vakar mani aizveda uz pirti (..), tur bija spogulis, es paskatījos uz sevi - esmu viens šausmīgs skelets," sacīja Navaļnijs. Ierakstu, kurā dzirdams viņa sacītais, publicējis neatkarīgais telekanāls "Doždj".

 Navaļnijs pašreiz izcieš divarpus cietumsodu par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā pēc saindēšanas ar kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis.

Navaļnijs trīs nedēļas ievēroja badastreiku, pieprasot ieslodzījuma vietai nodrošināt viņam pienācīgu medicīnisko aprūpi.

Pagājušajā nedēļā viņš tika izmeklēts civilajā slimnīcā un badastreiku pārtrauca.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu