Rīgas zoodārzā sākusies "noplīsušo kamzoļu" modes skate

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pelēkais ronis Puika Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Ilustratīvs foto.
Pelēkais ronis Puika Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā sākusies "noplīsušo kamzoļu" modes skate, informēja zooloģiskā dārza Informācijas un Izglītības nodaļa.

Pavasaros dzīvnieki nomaina biezo ziemas kažoku pret daudz plānāku vasaras tērpu. Kā norāda zooloģiskā dārza darbinieki, tas ir dabisks process un tam tiek ļauts noritēt tā, kā tas norit dabā.

Pašlaik, apmeklētāju vārdiem runājot, "kožu saēsti" ir Prževaļska zirgi, vītņragu kazas, jenotsuns un pat ronis Puika.

Kamieļi un ziemeļbrieži vēl mazliet nogaida, tiem ziemas kažoka nomaiņa notiks vēlāk.

Pavasaris ietekmējis ne tikai kažoku nomaiņu, bet arī dzīvnieku uzvedību, laikam kļūstot siltākam, vasaras mītnes un āra voljērus pamazām sāk piepildīt silto zemju iemītnieki.

Savannas Pērtiķu salu atkal sākuši apdzīvot varenie pērtiķi geladas, pie terārija ēkas āra voljērā redzēti darbīgie surikati. Nupat ar jestru rumulēšanos Pasaules tapīru dienu nosvinējuši abi līdzenumu tapīri Trapece un Lelle.

Sākusi darboties arī vientuļo bišu viesnīca. Siltās un saulainās dienās tur nemitīgi lidinās dažādu sugu atsevišķi dzīvojošās bites. Tās meklē piemērotākās mājas nākošās paaudzes attīstībai, reizēm pastrīdas par labākajām spraugām.

Aktīvs un darbīgs ir Zoodārza Amūras tīģeris Augusts, kurš ar lielu sajūsmu mēdz plunčāties savā baseinā un ar lielu sparu plucina lielu mucu.

Nupat lielais svītrainis saņēmis jaunas mēbeles - lielu gultu, kas veidota no nolietotām ugunsdzēsēju šļūtenēm un iekārta āra voljērā starp stabiem viņa novērošanas torņa pirmajā stāvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu