Tramps atklājis savu "personīgo tviteri" (28)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: REUTERS/Leah Millis/File Photo

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps atklājis vietni saziņai ar atbalstītājiem, kas pildīs līdzīgu funkciju kā kādreiz viņa "Twitter" konts. Trampa sociālo tīklu konti tika bloķēti pēc viņa atbalstītāju iebrukuma Kapitolijā 6.janvārī, kurā dzīvību zaudēja vairāki cilvēki.

"Twitter" uz nenoteiktu laiku bloķēja Trampa kontu, norādot, ka prezidents vairākkārt to izmantojis, lai manipulētu un maldinātu par vēlēšanu rezultātiem. Tika arī uzsvērts, ka "pastāv risks, ka notiks tālāka musināšana uz vardarbību".

Sociālais tīkls "Facebook" apturēja Trampa profilu darbību, lēmumu skaidrojot ar Trampa vēlmi "apdraudēt mierīgu un likumīgu varas nodošanu". Arī video vietne "YouTube" bloķēja Trampa kontu.

Kopš tā laika Tramps sabiedrību uzrunā ar preses relīžu starpniecību. Jaunajā vietnē "donaldjtrump.com" tiek publicēti Trampa paziņojumi formātā, kas līdzinās "Twitter". Ar tiem iespējams dalīties platformās "Twitter" un "Facebook".

Vietne atklāta dienu pirms "Facebook" uzraudzības padomes lēmuma, vai Trampa kontu vajadzētu dzēst uz visiem laikiem.

Martā Trampa padomnieks Džeisons Millers paziņoja, ka eksprezidents izveidošot jaunu sociālo tīklu platformu. Viņš izteicās, ka tā būšot "sensācija sociālo mediju jomā", kā arī "pilnībā pārrakstīs spēles noteikumus".

Taču vietnē tiek publicēti tikai Trampa ziņojumi, un tos pat nevar komentēt. Otrdien Millers paskaidroja, ka jaunatklātā vietne neesot tā sociālo tīklu platforma, par ko viņš runāja.

"Jau vistuvākajā nākotnē tiks publicēta papildu informācija," viņš solīja.

"Facebook" uzraudzības padome drīzumā izlems, vai Trampa konts tiks dzēsts uz nenoteiktu laiku. 

"YouTube" jau iepriekš paziņojis, ka Trampa konts tikšot atjaunots, kad mazināsies "reālas vardarbības" risks.

Trampa "Twitter" konts bloķēts uz nenoteiktu laiku, taču platformas pārstāvis raidorganizācijai BBC apstiprināja, ka tajā būs iespējams dalīties ar ziņojumiem no Trampa jaunās vietnes, "kamēr materiāli nepārkāpj "Twitter" noteikumus".

6.janvārī, kad Kongress balsoja par Baidena vēlēšanu uzvaras apstiprināšanu, Kapitolijā iebruka tūkstošiem Trampa atbalstītāju. Nekārtībās tika bojāta Kapitolija ēka un dzīvību zaudēja pieci cilvēki, tostarp policists.

Saistībā ar nekārtībām apsūdzības līdz šim izvirzītas vairākiem simtiem cilvēku.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu