Šonedēļ Zemei garām palidos divi lieli asteroīdi (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Asteroīds mākslinieka interpretācijā.
Asteroīds mākslinieka interpretācijā. Foto: pixabay.com

Lielajiem asteroīdiem šī ir varena nedēļa, proti, šonedēļ Zemei relatīvi tuvu garām palidos divi futbola laukuma izmēra asteroīdi.

Bažām gan nav pamata, jo asteroīdu pietuvošanās Zemei notiek regulāri un NASA spēj šos notikumus labi paredzēt. Abi asteroīdi, kas nodēvēti par “2021 HC3” un “2021 AE4”, mūsu planētai garām palidos 18 reižu lielākā attālumā, nekā no mums atrodas Mēness.

Tiesa, par spīti relatīvi lielajam attālumam, kas tuvākajā punktā būs aptuveni sešus miljonus kilometru liels, abi asteroīdi joprojām atrodas Zemei potenciāli bīstamo asteroīdu sarakstā, vēstīts ziņu izdevumā "Newsweek".

Abu asteroīdu orbītu diagrammas ir iespējams aplūkot Zemei tuvo objektu izsekošanas mājaslapā.

Uz Zemes katru dienu nonāk aptuveni 100 tonnu starpplanētu materiāla, tiesa, lielākā daļa no tā ir sīkas putekļu daļiņas. Gadījumi, kad uz Zemes nonāk lielāka izmēra kosmiskie akmeņi, ir ļoti reti. Pēc pētnieku aplēsēm, par 100 metriem lielāki asteroīdi var ietriekties Zemē ne biežāk kā reizi desmit tūkstošos gadu. Savukārt asteroīdi, kas lielāki par kilometru, Zemē varētu ietriekties, iespējams, tikai reizi vairākos simtos tūkstošu gadu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu