Eiropas Reģionu komiteja: ES jāpalielina medikamentu ražošanas jaudas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Medikamenti. Ilustratīvs attēls.
Medikamenti. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Savienībai (ES) jāsamazina atkarība no medikamentu ražotājiem ārpus tās robežām un jāveic pasākumi, lai palielinātos būtiski svarīgāko zāļu un medicīniskā aizsargaprīkojuma ražošanas jaudas bloka dalībvalstīs, teikts šonedēļ notikušajā Eiropas Reģionu komitejas plenārsesijā pieņemtajos secinājumos.

Tajos arī norādīts, ka nepieciešams uzlabot sadarbību starp ES, valsts, reģionālā un vietējā līmeņa institūcijām, lai veicinātu ES spēju pārvarēt veselības krīzes.

Reģionu komiteja arī uzskata par vajadzīgu padarīt elastīgākus ES budžeta un valsts palīdzības noteikumus, lai mazinātu plaisu starp pilsētu un lauku kopienām, īpaši attiecībā uz digitālo un transporta infrastruktūru.

Plenārsesijas dalībnieki arī aicina vairāk iesaistīt vietējo un reģionālo pašvaldību līderus ES instrumentu, tādu kā ekonomikas atveseļošanas plāns, izstrādē.

Secinājumi "Reģionu un pilsētu gūtā pieredze un mācības Covid-19 krīzē" tiks iesniegti Eiropas Komisijai, kas bija lūgusi tos izstrādāt.

Eiropas Reģionu komiteja ir Eiropas Savienības padomdevēja struktūra, kurā darbojas vēlēti reģionālo un vietējo pašvaldību pārstāvji no 27 ES dalībvalstīm. Reģionu komitejā tie pauž viedokli par ES tiesību aktiem, kuri tieši ietekmē vietējās un reģionālās pašvaldības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu