Grieķija atver skolas un paplašina tiesu darbu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Grieķijā pirmdien pamatskolās un vidusskolu jaunākajās klasēs atsākušās mācības klātienē, un arī tiesas atsākušas daudzas no savām aktivitātēm, kas pandēmijas dēļ bija ierobežotas.

Skolēniem un skolotājiem divreiz nedēļā mājās būs jāveic Covid-19 testi, kas būs pieejami bez maksas aptiekās. Rezultāti būs jāreģistrē interneta platformā. Līdzīga prasība ir arī darbiniekiem vairākos citos sektoros.

Civilās tiesas no pirmdienas atkal atvērtas visām lietām, bet krimināltiesas izskatīs lietas, kurās apsūdzētie atrodas pirmstiesas apcietinājumā, un lietas, kurās līdz nākamā gada beigām iestājas noilgums.

Salonikos šodien pie tiesas nama veidojās garas rindas, advokātiem, lieciniekiem, apsūdzētajiem un tiesu darbiniekiem ierodoties uz lietu izskatīšanu. Tiesas zālēs tiek ielaists ierobežots skaits cilvēku, taču lietās ar vairākiem apsūdzētajiem ir grūti ievērot šos ierobežojumus.

Lai gan epidemioloģiskā situācija Grieķijā nav ievērojami uzlabojusies, sākta ierobežojumu atvieglošana, gatavojoties tūrisma sezonai.

Pagājušajā nedēļā darbu atsāka restorānu, bāru un kafejnīcu terases, un darbu pēc pieraksta atsākuši arī mazumtirdzniecības veikali.

Grieķijā, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz gandrīz 11 miljonus, kopš pandēmijas sākuma līdz svētdienai inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 362 000 cilvēku, no kuriem 11 000 miruši.

Valdība nolēmusi nedēļas nogalē atļaut ceļošanu starp reģioniem un atvērt muzejus. Nākamnedēļ darbu varēs sākt arī brīvdabas kinoteātri.

"14.maijā tiks sperts ārkārtīgi svarīgs solis gan sabiedrības, gan ekonomikas labā, atverot tūrisma nozari un atjaunojot vietējos reģionālos ceļojumus," paziņoja valdības preses pārstāve.

Viņa uzsvēra, ka ekonomiskās un sociālās aktivitātes tiks atsāktas pakāpeniski un uzmanīgi, stingri sekojot līdzi, vai tiek ievēroti aizsardzības pasākumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu