Izraēla un palestīnieši turpina raķešu triecienus viens pret otru (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Palestīnieši turpina no Gazas sektora apšaudīt Izraēlas teritoriju un ka kopumā kaujinieki izšāvuši jau vairāk nekā 200 raķešu, paziņojusi Izraēla. Izraēlas armija paziņojusi, ka veikusi atbildes triecienu 130 "militāriem mērķiem" Gazas joslā, nogalinot 15 radikālo islāmistu grupējumu "Hamas" un "Islāma džihāds" kaujiniekus.

Jau pirms pusnakts armija ziņoja, ka palestīnieši izšāvuši vairāk nekā 150 raķetes, no kurām lielu daļu pārtvērusi Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma "Dzelzs kupols".

Otrdienas rītā armijas pārstāvis pavēstīja, ka "Dzelzs kupola" efektivitāte sasniegusi 90%, piebilstot, ka aptuveni trešdaļa raķešu nogāzusies, esot vēl virs Gazas joslas.

Armijas pārstāvis piebildis, ka lielais raķešu skaits, kas nokritis palestīniešu teritorijā, domājams, prasījis arī upurus.

Armija arī paziņojusi, ka kāda no palestīniešu raķetēm tomēr trāpījusi dzīvojamo ēku Aškelonā, ievainojot sešus cilvēkus. Radikālā islāmistu grupējuma "Hamas" militārais spārns "Al Kasama brigādes" paziņojis, ka Aškelonas apšaude bijusi atriebība par kādas dzīvojamās ēkas bombardēšanu Gazas joslas rietumos.

Palestīniešu grupējuma "Hamas", kas kontrolē Gazas joslu, militārais spārns publicēja video, kurā parādīti kaujinieki pie raķetēm un to palaišanas platformām. "Ja jūs turpināt, mēs turpinām," bija teikts paziņojumā šajā video.

"Hamas" iepriekš paziņoja, ka pirmdien Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā nogalināti 20 palestīnieši, ieskaitot deviņus bērnus. Palestīniešu Veselības ministrija ziņoja, ka vēl 65 cilvēki uzlidojumos guvuši ievainojumus.

Izraēla uzlidojumus veica, atbildot uz raķešu izšaušanu no Gazas joslas, par ko atbildību uzņēmās "Hamas".

Izraēlas Aizsardzības ministrija pirmdienas vakarā sarīkoja ārkārtas tikšanos starp premjerministru Benjaminu Netanjahu un armijas vadību.

Spriedze izraēliešu un palestīniešu attiecībās pēdējo dienu laikā krasi saasinājusies. Nedēļas nogalē sadursmēs starp palestīniešu dievlūdzējiem un Izraēlas policiju, kas notikušas Jeruzalemē pie Aksas mošejas, ievainoti simtiem cilvēku.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu