"Aizliegtais paņēmiens" pēta: kas ir Merķeļa ielā degušā hosteļa īpašnieki? (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

28. aprīlī Rīgā pēc ugunsgrēka ēkā Merķeļa ielā 8 tika atrasti astoņi bojāgājuši cilvēki, ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).  Šī naktsmītne ne vienreiz vien ir bijusi uzmanības centrā un pat raksturota kā narkomānu perēklis, vēsta raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Dzīvoklī bija ierīkots hostelis. Tā īpašnieks ir Andrejs Gailis, jaunietis, pēc izglītības jurists, savulaik bijis arī Rīgas Juridiskās augstskolas Studentu asociācijas prezidents. Saskaņā ar “Aizliegtā paņēmiena” rīcībā esošo informāciju Andrejs Gailis ir brālis uzņēmējam Ernestam Riekstam, kuru šobrīd policija ir izsludinājusi meklēšanā.

Patlaban Andrejs Gailis nav starp apcietinātajiem.

“Būtībā Andrejs Gailis ir tikai šo telpu īpašnieks. Viņš šīs telpas bija nodevis lietošanā citām personām,” sacīja zvērināta advokāte Daina Puķīte, neatklājot, kam tieši ir nodots dzīvoklis.

Rieksts pie hosteļu biznesa apvāršņa parādījās pirms aptuveni sešiem gadiem, 2015. gadā. Par Riekstu itin bieži tika saņemtas sūdzības no bijušo darbinieku puses; iesaistījās Valsts darba inspekcija, sodīja Riekstu, bet viņš neko maksāt negrasījās.

Interesanti arī, ka cilvēks, kas sevi dēvē par hosteļu biznesa teju magnātu, nozares pārstāvju vidū nav plaši zināms.

“Pa lielākai daļai šie nelegāļi, viņi nekur tūrisma aprindās neapgrozās.

Viņi ir tā saucamie kaut kādi pelēkie biznesmeņi, kuri darbojas, bet par viņiem tūrisma nozare nezina,” pauda “BalticTravelnews.com” direktors Aivars Mackevičs.

Visu sižetu skaties ŠEIT

Jau vēstīts, ka telefonintervijā TV3 raidījumam "Nekā personīga" Gailis nekad neesot devis piekrišanu dzīvokļa pārbūvei par hosteli un cilvēku izmitināšanai.

Dzīvokli Merķeļa ielā 8 jurists Gailis nopircis pirms diviem gadiem, liecina zemesgrāmatas informācija. Par hosteli tas pārbūvēts nelikumīgi. Īsi pēc ugunsgrēka policija viņu aizturēja, taču tiesa nolēma neapcietināt. Gailis gan šajā lietā aizvien ir aizdomās turamais, vēsta "Nekā personīga".

"Dzīvoklis tika nodots lietošanā citām personām, un es nekad neesmu devis savu piekrišanu dzīvokļa pārbūvei vai cilvēku izmitināšanai," raidījumam apgalvoja Gailis.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu