Rīgā izķertajiem klaiņojošajiem suņiem ieviesīs speciālas kartītes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgā izķertajiem klaiņojošajiem suņiem tiks ieviestas speciālas kartītes, tādējādi nodrošinot dzīvnieka noķeršanas, izmitināšanas un uzturēšanas kontroli.

Šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja skatīja Mājokļu un vides departamenta priekšlikumus iepriekš konstatēto trūkumu novēršanā. Šie priekšlikumi tiks iekļauti iepirkumā par pilsētā izķerto un cietušo suņu izmitināšanu un aprūpes sniegšanu dzīvnieku patversmē.

Suņa nodošanas brīdī īpašniekam, suņa īpašniekam būs jāparaksta departamenta izstrādātā dzīvnieka kartīte, kurā katrs suņa izķeršanā, aprūpē un uzturēšanā iesaistītais pakalpojuma sniedzējs būs atzīmējis ar suni veiktās darbības un atbilstošas izcenojumu pozīcijas un ar parakstu apstiprinājis informācijas patiesumu.

Kopā ar suni šī kartīte tiks nodota aizpildīšanai visiem pakalpojumu sniedzējiem, lai būtu redzamas pilnīgi visas darbības ar suni. Turklāt būs vairāk nekā viens kartītes eksemplārs, jo viens no kartītes eksemplāriem būs jāatstāj īpašniekam dzīvnieka nodošanas brīdī.

Kartītē tiks iekļauta informācija par veiktajām manipulācijām ar dzīvnieku un to izmaksas, suņa apzīmēšana un ievadīšanu Lauksaimniecības datu centra dzīvnieku reģistrā u.c.

Departaments paredz tikai to darbību atmaksu, kas ir ietvertas iepirkuma nolikumā. Vienu reizi nedēļā pakalpojuma sniedzējs nosūtīs pa vienam kartīšu oriģinālam, kas parakstītas iepriekšējā nedēļā, uz departamenta norādīto elektronisko pasta adresi, lai departaments varētu atgūt finansējumu no zaudējumiem, kas radušies pašvaldībai īpašniekiem piederošu suņu klaiņošanas rezultātā.

Kā norāda departamentā, patversmē mēnesī vidēji tiek uzņemti 38 suņi un 13 kucēni. Pieaugušu suņu uzturēšana par pašvaldības līdzekļiem notiek līdz 14 dienām, kucēns par pašvaldības līdzekļiem drīkst uzturēties patversmē līdz astoņu nedēļu vecumam, bet ne vairāk kā 56 kalendārās dienas. Barojošās suņu mammas drīkst uzturēties patversmē par pašvaldības līdzekļiem, līdz kucēni sasniedz astoņu nedēļu vecumu.

Pakalpojumu sniedzējam jeb patversmei jāveic informācijas ievadīšana sistēmā "ridzivnieki.lv" par patversmē nonākušajiem suņiem, kas izķerti Rīgas administratīvajā teritorijā.

Kā norādīja komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis (PP), departamenta priekšlikumi ļaus padarīt caurskatāmu dzīvnieku izķeršanas un izmitināšanas procesu, noņemot bažas par jebkuru šī procesa posmu.

Komitejas deputāti konceptuāli atbalstīja departamenta izstrādātos priekšlikumus un to ieviešanu.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome saņēma sūdzību saistībā ar iepirkumu par klaiņojošo dzīvnieku izmitināšanu un uzturēšanu Rīgā.

Birokrātijas apkarošanas centrs, pārbaudot iesniegto sūdzību, konstatējis, iespējams, nepamatotu pašvaldības finanšu līdzekļu izmaksu par nekvalitatīvi izpildītu vai neizpildītu līgumdarbu klaiņojošu dzīvnieku ķeršanā un aprūpē, tādēļ nolemts uzlabot šim mērķim atvēlētā finansējuma kontroli.

Ziņojot par konstatēto, tika norādīts uz vairākiem iespējamiem pārkāpumiem no pakalpojuma sniedzēja patversmes "Ulubele" puses.

Pēc tam sociālajos tīklos tika sacelta vētra, atbalstot dzīvnieku patversmi "Ulubele".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu