Neuzmanīgam šoferim var nākties atbildēt par vilcienu dīkstāvi (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Neapskaužamā situācijā nonācis kāds kravas busiņa vadītājs, kura stāvēšanai novietotais auto negaidīti izkustējās un no uzkalniņa noripoja uz dzelzceļa sliedēm. Sods par stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem būs šofera mazākā bēda. 

Automašīna pilnībā bloķēja vilcienu satiksmi, tāpēc uz notikuma vietu Bieriņu apkaimē ap plkst. 9.00 trešdienas rītā tika izsaukti glābšanas dienesti. Lai izslēgtu risku, ka notiks sadursme starp vilcienu un automašīnu, par atgadījumu nekavējoties brīdināts “Latvijas dzelzceļš”. Vilcienu satiksme minētajā posmā tika apturēta.

Pēc īsa brīža, kad Ojāra Vācieša ielā piestāja ugunsdzēsēji un veica izlūkošanu, noskaidrots, ka

tumši zilais GAZ mikroautobuss bija novietots privātmājas teritorijā, bet pēcāk noripojis pa nelielu kalniņu. Mašīna ar aizmugurējo tiltu pārbrauca pāri sliedēm un pamatīgi iestrēga. Arī glābējiem, lai izvilktu veco GAZ no slazda, nācās krietni pasvīst.

Talkā tika ņemtas gan lāpstas, gan vinčas. Notikuma vietā manīts arī automašīnas saimnieks. Viņš pārdzīvoja notikušo un centās līdzēt glābējiem darbā.

Dienesti darīja visu, lai atbrīvotu sliedes pēc iespējas ātrāk, taču pasažieru vilcienu kustība no Slokas uz Rīgu tika kavēta aptuveni 80 minūtes. Visticamāk, automašīnas īpašniekam būs jāatbild par dīkstāvi, un zaudējumi varētu būt ievērojami.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Šobrīd akciju sabiedrības ”Pasažieru vilciens” pārstāvji ziņo, ka zaudējumu apmērs vēl tiek aplēsts un precīzas summas pagaidām nav zināmas. Savukārt

ceļu policisti GAZ saimniekam izrakstīja sodu par spēkrata apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu, proti, par transportlīdzekļa vadītāja vietas atstāšanu, ja nav veikts viss nepieciešamais, lai novērstu tā izkustēšanos no vietas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu