Lielbritānijas fermā pamanīts teļš ar trešo aci (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Govs. Ilustratīvs attēls
Govs. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Veterinārārste Malana Hjū trīsacaino radību pamanīja, kad kādā fermā Velsā veica rutīnas pārbaudes.

“Veterinārārsti mēdz pieredzēt visdažādākās lietas – jērus ciklopus vai dzīvniekus ar divām galvām -, tomēr nekas šāds iepriekš nebija redzēts. No ārpuses šī papildu acs izskatās labi. Tai ir plakstiņš un skropstas, kā arī tā ir mitra,” Hjū stāstīja Velsas ziņu izdevumam “Daily Post”.

Tomēr jāsaprot, ka pagaidām nav zināms, kas slēpjas aiz šīs acs.

Hjū trīsacainā teļa fotogrāfijas publicēja sociālajā tīklā “Twitter” un kopš tā brīža saņem neskaitāmus komentārus no ieinteresētiem cilvēkiem.

Trešā acs, visticamāk, ir attīstības anomālijas rezultāts, kas radās, vēl pirms teliņš bija piedzimis. Pagaidām izskatās, ka nekādas problēmas šī acs dzīvniekam nesagādā, stāstīja veterinārārste.

“Tas neuzvedas citādāk par pārējiem teļiem. Kā veterinārā klīnika mēs pavisam noteikti rūpēsimies par šo teliņu tāpat kā par jebkuru citu dzīvnieku.” teica Hjū.

Trīsacainas govis vai teļi ir ļoti reta parādība, tomēr pēdējos gados ir bijuši daži tādi gadījumi. Kāds teļš ar trešo aci piedzima Indijas dienvidos un nekavējoties tika pielūgts kā dievs. Apkārtējo ciemu iedzīvotāji mēroja ceļu, lai aplūkotu teļu, kurš jau bija nodēvēts hinduistu dieva Šivas vārdā, kuram arī ir trešā acs, kas reprezentē gudrību un gaišredzību.

Hjū gan pašas atklājums tik ļoti nepārsteidza.

“Dažas teļa bildes es ieliku vietnē “Twitter”, domājot, ka ieinteresēti būs tikai daži mani sekotāji, tomēr kopš tā brīža man bija jāizslēdz telefons neskaitāmo zvanu un ziņu dēļ. Kāda sieviete rosināja aizsūtīt govi uz Indiju, kur to gaidītu luksusa dzīve un pielūgsme visas dzīves garumā,” stāstīja Hjū.

2019. gadā Austrālijā ceļmalā tika atrasta trīsacaina čūska. Pēc izpētes ar rentgenstariem atklājās, ka čūskas galvā ir papildu acs dobums, un acs ir pilnībā funkcionāla.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu