Aptauja: Vairums vāciešu iebilst pret priekšrocībām potētajiem (6)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vairums vāciešu uzskata, ka nebūtu pareizi atcelt koronavīrusa dēļ ieviestos ierobežojumus tiem cilvēkiem, kas atzīti par pilnībā imūniem, liecina kārtējā aptauja.

Saskaņā ar aptauju, kuru nesen veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "YouGov", 32% respondentu pauduši viedokli, ka nevienai grupai nedrīkst būt priekšrocību, kamēr ikvienam nebūs dota iespēja potēties, bet 21% aptaujāto paudis viedokli, ka pret pārslimojušajiem un pret pilnībā vakcinētajiem vispār nedrīkst izturēties citādāk kā pret nevakcinētajiem.

Tikai 39% vāciešu uzskata, ka ierobežojumi potētajiem atceļami jau tagad, kamēr astoņi procenti nav varējuši dot atbildi uz šo jautājumu.

Veicot aptauju, laikā no pirmdienas līdz trešdienai tiešsaistē intervēti 2049 respondenti.

Kopš pagājušās sestdienas Vācijā atcelta virkne ierobežojumu pilnībā vakcinētajiem. Viņi tagad var tikties ar neierobežotu skaitu cilvēku, un viņiem vairs nav jāievēro nakts komandantstunda.

Imunizētajiem cilvēkiem tagad ir arī vienkāršāk ceļot, jo obligāta karantīna viņiem pēc atgriešanās jāievēro tikai tad, ja apmeklēta kāda no valstīm, kur izplatīts kāds no jauniem vīrusa paveidiem.

Vairumā gadījumu potētajiem, ieceļojot Vācijā, nav jāveic arī obligātie testi.

Saskaņā ar Roberta Koha institūta (RKI) datiem līdz piektdienai pilnībā vakcinēti bija 8,8 miljoni vāciešu jeb 10,6% no iedzīvotāju kopskaita, kamēr 29,9 miljoni jeb 35,9% saņēmuši pirmo poti.

Pēdējo 24 stundu laikā Vācijā konstatēti gandrīz 7900 jauni inficēšanās gadījumi, kamēr vēl pirms nedēļas tādu bija 15 685.

Pēdējā diennaktī reģistrēti 177 Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, pandēmijas kopējam upuru skaitam sasniedzot 86 025.

Inficēto skaits uz 100 000 iedzīvotājiem pēdējās nedēļas laikā Vācijā šobrīd ir 87,3, kamēr vakar tas bija 96,5.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu