Sociālās aprūpes centros ar augstiem vakcinācijas rādītājiem ieviesīs atvieglojumus vakcinētajiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Sociālās aprūpes centros (SAC) un sociālās rehabilitācijas institūcijās ar augstiem vakcinācijas pret Covid-19 rādītājiem tiks ieviesti atvieglojumi vakcinētajiem, informēja Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš.

Institūcijas, kurās ir augsti vakcinācijas rādītāji, vadītājs, izvērtējot epidemioloģiskās drošības riskus institūcijā, varēs, neierobežojot vakcinēto klientu skaitu, organizēt kopīgus pasākumus vakcinētajiem klientiem, nodrošināt nodarbības un sporta aktivitātes gan telpās, gan teritorijā vakcinētajiem klientiem. Tāpat būs iespējams organizēt pārgājienus vai izbraukumus brīvā dabā vakcinētajiem klientiem.

Vakcinētajiem klientiem būs atļauts tikties bez darbinieku klātbūtnes ar tuviniekiem - labvēlīgu laika apstākļu gadījumā tikšanās organizējamas institūcijas teritorijā. Tāpat vakcinētie klienti drīkstēs atstāt institūciju bez darbinieka pavadības, lai apmeklētu veikalu, pastu vai citu iestādi.

Atļauta vakcinēto klientu ciemošanās pie tuviniekiem, ievērojot Ministru kabineta noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai noteiktos ierobežojumus attiecībā uz divu mājsaimniecību tikšanos.

Tāpat vakcinētajiem klientiem vairs netiks veikts skrīnings uz Covid-19, izņemot, ja minētajām personām būs saaukstēšanās simptomi vai pēc epidemioloģiskajām indikācijām - piemēram, pēc augsta inficēšanās riska kontakta ar Covid-19 inficētu klientu.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) uzsvēra, ka beidzot ir panākta vienošanās un sperti pirmie soļi, lai cilvēki, kuru mājas ir sociālās aprūpes iestādes, varētu atgriezties pie iepriekšējiem dzīves apstākļiem. Politiķe vienlaikus atzīmējusi, ka ir svarīgi, lai ar epidemioloģiskās drošības pasākumu mīkstināšanu netiktu diskriminēti nevakcinētie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu