Dieviete, Šreka Fiona, "Marvel" komiksa varonis jeb reakcijas uz Samantas Tīnas tērpu (14)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP, Publicitātes

Roterdamā oficiāli atklāts 65. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latviju ar dziesmu “The Moon Is Rising” pārstāvēs Samanta Tīna. Pašmāju dziedātājas tērps, ko darinājis zīmols "Kasher Bloom", sacēlis teju vētru sociālajos tīklos. Viens šo ekstravaganto tērpu apbrīno un cildina kā majestātiskāko, kāds redzēts, kamēr cits nosauc par ķirzakas cienīgu štāti, ar ko var radīt savu "Marvel" animāciju! Kā tad ir patiesībā? Tulkojam, ko nozīmē dziedātājas vienaldzīgus neatstājošais tērps!

Samanta Tīna uz tirkīzzilā paklāja mirdzēja Kašera jeb Kaspara Blūma-Blūmaņa zīmola “Kasher Bloom” darinātajā tērpā un ar friziera Amuna Davis darinātu bizi.

Reakcijas sociālajos tīklos bija ļoti dažādas un pretrunīgas. 

Tērpa krāsa ir "Emerald Green" - smaragdzaļā krāsa, kas  nozīmē pārpilnību, labklājību un izaugsmi visos dzīves aspektos, neatkarīgi no tā, vai tas izpaužas dabā, biznesa pasaulē vai mūsu iekšienē. Kašers jeb tērpa dizaina autors uzsver, ka smaragda krāsas nēsāšana sniedzot atpūtas sajūtu, radot svētnīcu mūsdienu pasaules dzīves apstākļos.

Foto: AP Photo/Peter Dejong

Samantas Tīnas iespaidīgajai kaklarotai ir cieša saistība ar Ēģiptes dievībām un valdniekiem. "Senajā Ēģiptē lielās,

apaļās kaklarotas, izšūtas ar akmeņiem un pērlītēm, simbolizēja saules disku, ko pielūdz kā dieva Atona atveidu - vienīgo pasaules un dzīvības radītāju. Jo dārgāki, lielāki akmeņi kaklarotā izmantoti, jo varenāka pati nēsātāja.

Šāda tipa kaklarotas simbolizē svarīgumu, statusu un spēku," simbolismu tulko Kašers. 

Kāpēc tērpam ir savdabīga lejasdaļa ar krītošām detaļām? "Tērpa priekšējā un aizmugurējā daļa, ar dārgakmeņiem, pērlēm un kristāliem rotāta, pastiprina un simbolizē dievišķumu, varenību un statusu.

Senajā Ēģiptē to sauc par Shenti (izrunā kā ‘Šendīts’). Trīsstūriem līdzīgās formas, kas karājas uz leju, ataino piramīdas," stāsta Kašers. 

"Tērpā un apavos izmantotais mēness izšuvums un bultas simbolizē spēju ātri pārvietoties laikā un telpā, kā arī spēku, kas mums tik ļoti nepieciešams, lai trāpītu cilvēku sirdīs,”  uzsver tērpa autors.

Jau stāstījām, ka tērpa izšūšanai tika patērētas 220 stundas un tas ir 100% roku darbs. Meklējot kristālus un pērlītes, tika izpirkti visi iespējamie smaragdzaļie kristāli Latvijā un Igaunijā.

Dziedātāja rotājās ar garu bizi, kas stiepjas teju līdz papēžiem, un šo īpašo parūku speciāli konkursam izgatavoja Amuna Davis.

“Bize ir spēka un gudrības simbols, kas atspoguļo nēsātājas identitāti. Bizes pinumam ir kultūras nozīme, saikne ar radītāju, senčiem un zemi,” pastāstīja Samantas tēla un tērpa autors Kašers.

Atklāšanas pasākumā uz tirkīzzilā paklāja kopā ar Samantu Tīnu devās arī bekvokālistes Kitija Blūma, Una Daniela Aizgale un Paula Saija. Par Samantas Tīnas grimu un frizūru Roterdamā rūpējas grima māksliniece un matu stiliste Jana Kozlova.

Šā gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursa pirmais un otrais pusfināls notiks 18. un 20. maijā, savukārt fināls - 22. maijā. Atgādinām, ka Samanta Tīna konkursā izpildīs dziesmu "The Moon is Rising". Viņa uzstāsies otrajā pusfinālā 20. maijā ar kārtas numuru 15.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu