Krievijas deputāts amatpersonu īpašumus ārvalstīs skaidro ar "PSRS iziršanas traģēdiju" (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas Valsts dome atteikusies likumā noteikt, ka valsts amatpersonām nedrīkst piederēt nekustamais īpašums ārvalstīs, jo lielākā daļa šādu īpašumu atrodoties bijušajās Padomju Savienības valstīs, pavēstījis Valsts domes valsts būvniecības un likumdošanas komitejas vadītājs Pāvels Krašeņinņikovs.

“Mēs pavisam nesen pārdzīvojām traģēdiju, kas saistīta ar Padomju Savienības iziršanu. Mums ir izirušas ģimenes. Mums lielākā daļa ārvalstu īpašumu atrodas tieši [Neatkarīgo Valstu sadraudzības] NVS valstīs, nevis Lielbritānijā, ASV vai Spānijā,” pavēstīja Krašeņinņikovs.

Kā norādīja deputāts, Krievijā jau šobrīd spēkā esot “pietiekami skaidra pretkorupcijas likumdošana”, ziņo medijs “Otkritije media”.

30.aprīlī Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja likumu, kas aizliedz citas valsts pilsonību vai pastāvīgā iedzīvotāja atļauju iegūt Krievijas ierēdņiem un militārajā dienestā esošajiem. Iepriekš šāds aizliegums bija stājies spēkā arī attiecībā uz valdības locekļiem, parlamenta deputātiem, tiesnešiem un prokuroriem.

17.maijā Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievijas amatpersonām īpašumi ārvalstīs nevar piederēt.

“Augstām amatpersonām jebkāds nekustamais īpašums ārvalstīs nemaz nevar piederēt. Jo tas tā nevar būt. Ja viņiem īpašums tomēr pieder, tas nozīmē, ka viņi nav augstas amatpersonas. Bet, ja viņi tomēr ir augstas amatpersonas un viņiem tomēr pieder īpašums ārvalstīs, tad viņiem jābeidz būt par augstām amatpersonām,” uzsvēra Peskovs.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu