Kariņš un Kazāks uzsver vakcinācijas lomu ekonomikas atveseļošanā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks (no kreisās) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks (no kreisās) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks ir vienisprātis, ka vakcinācija pret Covid-19 ir ceļš gan uz ekonomikas atveseļošanos, gan sabiedrības atgriešanos ierastā dzīves ritmā.

Premjera birojā aģentūru LETA informēja, ka trešdien Ministru prezidents tikās ar Latvijas Bankas prezidentu un pārrunāja vakcinācijas procesa aktualitātes, ekonomisko situāciju valstī, kā arī Latvijas Bankas un valdības darba aktualitātes. Ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, tikšanās notika attālinātā režīmā.

Kazāks tikšanās laikā atzina, ka labākās zāles ekonomikas atveseļošanai ir raits vakcinācijas process, jo tas paver iespējas iedzīvotājiem un uzņēmumiem atgriezties ierastā dzīves ritmā. Viņš arī norādīja, ka, palielinoties vakcinācijas aptverei un valdībai pakāpeniski mīkstinot un atceļot ierobežojumus, nepieciešams savlaicīgi plānot, kā pakāpeniski iziet no atbalsta pasākumu režīma, kas tika ieviests pandēmijas ierobežojumu dēļ.

Ministru prezidents tikšanās laikā atzina, ka valdība patlaban aktīvi strādā pie plašas vakcinācijas procesa īstenošanas, vienlaikus notiek arī darbs pie ekonomikas atveseļošanas pasākumiem, kur liela nozīmē būs Eiropas Savienības finansējumam, tostarp no Atveseļošanas fonda līdzekļiem.

Kariņš uzsvēra, ka mērķis ir veicināt uz eksportu orientētā ražošanas un rūpnieciskā sektora attīstību jeb tā saucamo viedo reindustrializāciju. Premjers arī apliecināja, ka atbildīgās Ekonomikas un Finanšu ministrijas strādā pie savlaicīgi plānotas un pakāpeniskas iziešanas no atbalsta pasākumu režīma, to salāgojot ar ierobežojumu mīkstināšanu un atcelšanu.

Tikšanās laikā Kazāks informēja, ka Latvijas Banka ir gandarīta, ka veidojas arvien aktīvāks dialogs starp institūcijām, sociālajiem partneriem un nozaru pārstāvjiem par visai sabiedrībai būtiskiem ilgtspējas jautājumiem. Tostarp trešdien paziņots par Finanšu nozares asociācijas, Latvijas Bankas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, "Nasdaq Riga", Latvijas Līzinga devēju asociācijas un Latvijas Apdrošinātāju asociācijas parakstīto memorandu, saskaņā ar kuru finanšu sektors veicinās ilgtspējas principu iedzīvināšanu uzņēmējdarbībā un sabiedrības ikdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu